KAMIONDŽIJE IMAJU NOVOG KORMILARA: Trener superligaškog iskustva stigao u Priboj!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub je morao brzo da reaguje.

KAMIONDŽIJE IMAJU NOVOG KORMILARA: Trener superligaškog iskustva stigao u Priboj!

Foto: Starsport

Ekipa pribojskog FAP-a sjajno je ušla u nastavak sezone u okviru Srpske lige Zapad. Fudbaleri iz grada na obalama Lima u prvih pet prolećnih duela ostvarili su isto toliko trijumfa, ali je mesec april doneo rezultatsku krizu koja j dovela do rastanka sa šefom stručnog štaba.

 

Redom su pred Pribojcima u 2023. godini padali ariljska Budućnost (2:0), Mladi radnik 1926 iz Požarevca 4:1, Mačva 1929 iz Bogatića (2:1), čačanski Borac 1926 (4:3) i Polet iz Ljubića (3:0), da bi u okviru 21. prvenstvene runde usledilo gostovanje u Valjevi gde je domaća Budućnost Krušik 2014 slavila minimalnim rezultatom 1:0 i već u tom momentu bilo je izvesno da FAP "odustaje" od borbe za vrh tabele i plasman u Prvu ligu Srbije. 

Nakon trijumfa nad kraljevačkom Slogom (2:1), prethodnog vikenda usledio je novi neupseh na gostujućem terenu. Popularne "kamiondžije" su se iz Tutina vratile "praznih šaka" i klupsko rukovodstvo je u dogovoru sa trenerom Aleksandrom Petakovićem odlučilo da sporazumno prekine saradnju.

Brza reakcija je usledila i u Priboj je stigao novi šef stručnog štaba. U pitanju je trener superligaškog iskustva Dragiša Žunić.

Četrdesetčetvorogodišnji stručnjak je poslednji angažman imao u redovima lučanske Mladosti na čijoj klupi je sedeo do 20. marta 2023. godine, a iza njega je i bogata igračka karijera tokom koje je nosio opremu brojnih srpskih klubova.

Foto: FK FAP Priboj

Superligaški trener stigao u Priboj

 

- Dragiša Žunić:

Datum rođenja: 29. jun 1978. godine

Mesto rođenja: Požega

Igračka karijra: Mladost (Lučani), Vojvodina (Novi Sad), JAvor-Matis (Ivanjica), GFK Jagodina (Jagodina), Metalac (Gornji Milanovac), Jedinstvo Putevi (Užice)

Trenerska karijera: LFK Mladost (Lučani), Sloga (Požega), Mladost (Lučani)-pomoćni trener, Mladost (Lučani)

I pored činjenice da je ekipa FAP-a, izvesno već ispala iz borbe za najviši plasman,  klubu žele da do kraja šampionata ostvare što bolje rezultate, a očekuje se da Žunić bude stručnjak koji će već od naredne jeseni povesti "kamiondžije" u borbu za plasman u viši rang srpskog klupskog fudbala.

FAP narednog vikenda na svom terenu dočekuje ekipu Reala iz Podunavca, a već za četrnaest dana Pribojce očekuje veliki derbi kada će se ekipa u gradu na Dunavu sastati sa liderom, ekipom Smedereva 1924.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading