NEIZVESNO U GRČEVITOJ BORBI ZA OPSTANAK: Rađevac odvažno do pobede protiv oslabljene Sloge!

Autor:

Sport

16.04.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rađevčani napravili krupan korak ka sigurnoj zoni.

NEIZVESNO U GRČEVITOJ BORBI ZA OPSTANAK: Rađevac odvažno do pobede protiv oslabljene Sloge!

Foto: Goran Pavlović

Na zelenoj podlozi u Bajinoj Bašti, juče je odigrana utakmica 21. kola Srpske lige Zapad u kojoj su snage odmerile ekipe domaće Sloge i Rađevca iz Krupnja

Republika

Tribine sportskog centra "Braća Milutinović" bile su ispunjene navijačima, a fudbaleri obe ekipe priredili su duel pun neizvesnosti. 

Prvo poluvreme definitivno je obeležila ofanzivna igra domaćina koja im je donela niz šansi i tako naterala protivnika da se povuče u odbranu tokom prvog dela susreta.

Već u šestom minutu Mitrović je nakon sjajnog proigravanja uputio šut ka golu gostiju, ali je lopta otišla van terena. Nedugo zatim, Milosavljević iz slobodnog udarca šalje loptu ka Tešiću, ali lopta ne nalazi put do gola.

Nepažnja fudbalera Rađevca dovela je Tešića pred sam gol protivnika međutim, ni ovog puta on nije bio precizan. Poslednju šansu da rezultat uveća u korist svoje ekipe imao je Nikolić nakon asistencije Milosavljevića, ali lopta kao da nije htela u gol. 

Propuštene prilike došle su na naplatu, i u drugom poluvremenu stigla je kazna Kojića koji je u 70. minutu zatresao mrežu Cvijovića. Od tog momenta, fudbaleri Rađevca igru okreću u svoju korist i ostavljaju bajinobaštane bez bilo kakve relizacije. 

Trudili su se gostujući igrači da povećaju rezultat mnogobrojnim akcijama i u tim momentima sve oči bile su uprete u odbranu fudbalera Sloge koji ni ovog puta nisu izneverili i sprečili protivnika da još nekoliko puta ugrozi gol golmana Cvijovića.

Igra je završena a fudbaleri Rađevca u Krupanj sa sobom nose važna 3 boda dok će u Bajinoj Bašti ostati žal za propuštenim prilikama. 

Sloga (Bajina Bašta) - Rađevac (Krupanj) 0:1 (0:0)

Sloga: Cvijović, Radenković (od 46' Filipović), Novaković, Mitrović, Nikolić (od 57' Emerum), Arsić, Gudurić, Ilić (od 74' Savić), P. Milosavljević, Tešić, M. Milosavljević (od 77' Dželebdžić)

Rađevac: Petrović, Samurović, Gavrić, Brkić (od 83' Trifunović), Kojić, Bogdanović, Ilić, Nestorović (od 46' Marković), Durmić, Jovanović (od 59' Ilić)

Po završetku susreta svoje utiske sa ovog meča za "Republika.rs" sumirali su strelac jedinog gola Uroš Kojić i prvotimac Sloge Vladan Nikolić.

- Izuzetno teška utakmica, na izuzetno teškom gostovanju i veoma bitna 3 boda za nas u nastavku prvenstva kako bismo osigurali taj opstanak što nam je i glavni cilj. Pre svega timska pobeda, svi smo se potrudili da damo svoj maksimum i na kraju je sve ispalo kako treba.

A kada je u pitanju naredni susret protiv Sloge iz Požege: "Idemo po 3 boda." - kratko je rekao Kojić, golgeter ekipe iz Rađevca. 

- U prvom poluvremenu bili smo konkretniji sa više šansi koje smo propustili. Imali smo bolju igru, pas, sve je išlo kako treba međutim, u drugom poluvremenu smo totalno pali. Da li je umor ili već nešto drugo, ne znam. Definitivno je i do toga što smo oslabljeni u igračkom kadru. Danas smo na terenu bili bez golmana Golubovića kao i bez Đorđevića, Veselinovića, Živanovića i Radojevića koji su nam znatno falili u igri. Već u sredu očekuje nas gostovanje u Arilju. Idemo na pobedu, spremićemo se i videćemo šta će biti. - izjavio je Nikolić u dahu. 

U sledećem kolu Rađevac igra opet sa ekipom Sloge, ali ovoga puta iz Požege na svom terenu, dok Sloga iz Bajine Bašte gostuje sastavu Budućnosti u Arilju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading