DERBI DONJEG DELA TABELE PRIPAO DOMAĆINU: ŽAK pobedom nad sastavom iz Nove Gajdobre napredovao na tabeli!

Autor:

Sport

12.04.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako bitna pobeda za tim iz Sombora.

DERBI DONJEG DELA TABELE PRIPAO DOMAĆINU: ŽAK pobedom nad sastavom iz Nove Gajdobre napredovao na tabeli!

Foto: FK ŽAK Sombor

U okviru 21. kola PFL-a Sombor ekipa ŽAK-a ugostila je sastav Soko iz Nove Gajdobre, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 2:1.

Republika

Oba sastava su u ovaj meč ušla sa po dvadeset jednim osvojenim bodom što je bilo dovoljno za deobu 11. pozicije na kojoj se nalazi i ekipa Borca iz Bačkog Gračca.

Gostujući sastav je trenutno po broju datih golova na poslednjem mestu koje dele sa fenjerašom po broju bodova, ekipom Korduna. Igrači ŽAK-a su mrežu protivnika na dosadašnjim mečevima u ligi zatresli 29 puta. 

Od prvog minuta susreta vodila se velika bitka pretežno po sredini terena. Oba tima su u ovaj duel ušla sa imperativom pobede imajući u vidu da se nalaze u donjem delu tabele i da su im bodovi prekopotrebni. 

Tokom prvih 45 minuta gotovo da nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane, jedina stavka upisana u sudijskoj koloni je žuti karton igraču gostujućeg tima, Radovanu Stojanoviću zbog bezobzirnog starta.

Igrao se 61. minut kada je domaći tim imao priliku sa penala da dođe do vođstva, ali im to nije pošlo za nogom.

Ubrzo posle udarca sa 11. metara domaći tim je imao ubačaj iz ugla posle kojeg se u kaznenom prostoru gostiju najbolje snalazi Stefan Stevanović, 1:0 za ŽAK.

Pokušavali su gostujući igrači nešto ofanzivnijim pristupom da dođu do izjednačenja, ali je to samo otvorilo prostora domaćinu da brzim promenama poseda dođe do gola protivnika.

Igrao se 70. minut kada je Dragan Hoscieslavski duplirao prednost ŽAK-a, i to je ujedno bio i konačan rezultat meča.

Tokom drugih 45 minuta glavni sudija na meču, Jovan Jeriloviž pokazao je pet žutih kartona, dva domaćim i tri gostujućim igračima.

ŽAK (Sombor) - Soko (Nova Gajdobra) 2:0 (0:0)

ŽAK: Kozlina, Šimunov, Dabić, Glamočanin, Šarčanski (od 78' Banić), Krstić, Stevanović, Hoscieslavski, Vulin (od 87' Vujnović), Štimac (od 46' Opačić), Grgić

Soko: Mirković, Čolaković, Stojanović, Tasovac (od 70' Staletović), Dangubić (od 70' Rodić), V. Trivunović, Đurica (od 46' Gušić), Ćurić, Erak, M. Trivunović, Nešković

Ovom pobedom ekipa ŽAK-a napredovala je do desetog mesta na tabeli, dok je Soko spao na deobu 13. pozicije.

U sledećem kolu u Novu Gajdobru gostuje ekipa ČSK Pivare, dok sastav ŽAK-a ide na noge Budućnosti iz Mladenova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading