ELEMIR OVAKVU UTAKMICU NIJE SKORO VIDEO: Naftagas pobedom nad ekipom Hajduka stigao do treće pozicije na tabeli!

Autor:

Sport

09.04.2023

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debitantska sezona Naftagasa iznad očekivanja čak i najvećih optimista.

ELEMIR OVAKVU UTAKMICU NIJE SKORO VIDEO: Naftagas pobedom nad ekipom Hajduka stigao do treće pozicije na tabeli!

Foto: FK Naftagas Elemir

Stadion Naftagasa

U okviru 21. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Naftagasa iz Elemira ugostila je sastav Hajduka 1932. Prvi duel ova dva tima igran u Kuli završen je pobedom domaćina rezultatom 3:2.

Republika

Po mnogim navijačima, kako neutralnim, tako i domaćim bolja utakmica skoro nije viđena u Elemiru. Oba tima bila su spremna za nadigravanje tokom svih 90 minuta, igrači su krenuli od samog starta bez previše kalkulisanja.

Ekipa Hajduka je prva uspela da zatrese mrežu protivnika na ovom meču. Igrao se 14. minut kada je posle kontra napada na centaršut odlično natrčao Đorđe Brborić kome nije bilo teško da pošalje loptu iza leđa mladog golmana Nikole Galina, 1:0 za goste.

Mogli su gosti da dođu do uvećanja prednosti, ali je Galin u situaciji 1 na 1 maestralno intervenisao što je u nekoj meri razbudilo njegove saigrače i krenuli su dosta ofanzivnije.

Na poluvremenu trener Grbušić "u vatru" šalje dva sveža igrača, Milivojev i Stepanov su zamenili Jokića i Kozlovačkog, što se u nastavku ispostavilo kao odličan potez. 

Iskusni Milivojev je ubrzo od starta drugog poluvremena sa loptom prošao tri igrača, ali je njegov udarac golman Simonović izbacio u korner. Upravo iz tog udarca iz ugla, na asistenciju Milivojeva loptu u mrežu smešta Marko Samardžić, 1:1.

Od izjednačujućeg pogotka domaći igrači su krenuli još jače ka golu Hajduka.

Nizale su se ofanzivne akcije, ali je za sledeći gol domaći tim čekao sve do 70. minuta. Milivojev je odlično uposlio Savanovića čiji je udarac ukrznuo jednog od igrača Hajduka i završio je iza leđa golmana, 2:1 za Naftagas, domaći prvi put vode na meču.

Do kraja susreta viđena je velika borba uglavnom na sredini terena, ali promene rezultata nije bilo. 

Naftagas (Elemir) - Hajduk 1932 (Kula) 2:1 

Naftagas: Galin, Grbić, Bjelica, Vukoje (od 62' Turkulj), Kozlovački (od 46' Stepanov), Savanović, Samardžić, Vidić (od 76' Popov), Čigoja, Švonja (od 85' Pavlov), Jokić (od 46' Milivojev)

Hajduk: Simonović, Plavšić, Damjanović, Jović, Jančić, Abramušić, Potkozarac, Matijević, Matijašević, Brborić (od 79' Kočiš), Šušnjar (od 80' Velkovski)

Glavni sudija na meču, Filip Todić je podelio šest žutih kartona, po tri na obe strane, uglavnom zbog bezobzirnih startova. 

Ovom pobedom ekipa Naftagasa je sa 33 osvojena boda stigla do treće pozicije na tabeli, dok je sastav Hajduka odmah iza njih, na deobi četvrtog mesta sa dva boda manje.

U sledećem kolu Hajduk dočekuje lidera na tabeli, Tekstilac iz Odžaka, dok ekipa Naftagasa gostuje Borcu iz Šajkaša.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading