POZIV JE STIGAO: "Ćuran" među "orlovima" - nedavno je ponovio Piksijevo ostvarenje od pre tri i po decenije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svojim igrama zaslužio je poziv pod nacionalnu zastavu.

POZIV JE STIGAO: "Ćuran" među "orlovima" - nedavno je ponovio Piksijevo ostvarenje od pre tri i po decenije!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Kadetska reprezentacija Srbije u fudbalu koju sa klupe predvodi selektor Aleksandar Luković, u konkurenciji izabranih selekcija Belorusije, Bosne i Hercegovine i Izraela osvojila je prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi čime je obezbeđen plasman na Evropsko prvenstvo koje će se od 17. maja odigrati u Mađarskoj.

 

Mladi "orlovi" su tokom elitne kvalifikacione runde poraženi od selekcije Belorusije rezultatom 1:2, da bi trijumfi nad Bosnom i Hercegovinom (5:0) i Izraelom (3:0) bili dovoljni da se izbori plasman na evropsku fudbalsku smotru.

U cilju priprema za predstojeće takmičenje, selektor Aleksandar Luković će okupiti mlade srpske reprezentativce koji će odigrati prijateljski susret sa izabranom selekcijom Mađarske, a među pozvanim fudbalerima, našlo se i ime mladog fudbalera GFK Jagodine, Veljka Jocića koji nastupa za mlađe kategorije popularnih "ćurana".

- Veljko Jocić

Datum rođenja: 5. jul 2006. godine

Mesto rođenja: Niš

Igračka karijera: Kopernikus-Železničar (Niš), Spartak (Subotica), GFK Jagodina

Veljko Jocić je oduševio srpsku sportsku javnost kada je 12. marta u okviru 19. kola Kadetske lige Srbije svojoj ekipi doneo minimalni trijumf nad ekipom novobeogradskog Brodarca. Pred oko 200 ljubitelja fudbala na jagodinskom Gradskom stadionu, Jocić je u 80. minutu susreta direktno iz kornera, u stilu Dragana Stojkovića Piksija, matirao golmana Filipovića.

Foto: GFK Jagodina

"Ćuran" među "orlovina" - Veljko Jocić

 

Kada je reč o kadetskoj ekipi jagodinskog kluba, mladi "ćurani" u ovom momentu zauzimaju desetu poziciju na tabeli Kadetske lige Srbije sa skorom od osam pobeda, četiri remija i 11 poraza, a u poslednjem odigranom prvenstvenom susretu koji je odigran u sredu 12. aprila, savladali su TSC rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading