U SEZONI ZA ZABORAV, RAZMIŠLJAJU O BUDUĆNOSTI: Na Banjici stasavaju nove nade srpskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.04.2023

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa tradicija biće nastavljena i ovog leta.

U SEZONI ZA ZABORAV, RAZMIŠLJAJU O BUDUĆNOSTI: Na Banjici stasavaju nove nade srpskog fudbala!

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbalski klub Rad prolazi kroz najteže razdoblje u prethodne tri i po decenije.

 

Popularni "građevinari" nalaze se na začelju Prve lige Srbije sa 23 osvojena boda i u ovom momentu, tri kola pre kraja preliminarnog dela takmičenja, imaju deset bodova manje u odnosu na kruševački Trayal koji se nalazi van zone ispadanja.

Iz svega navedenog teško je očekivati da će ekipa koja je krajem osamdesetih godina XX veka znala i da na tabeli razdvoji "veliku četvorku" jugoslovenskog fudbala, uspeti da se spasi ispadanja u treći stepen srpskog klupskog fudbala.

Da jedan problem nikada ne ide sam, potvrđuje i ŽFK Rad koji se takođe nalazi na začelju tabele ženske Prve lige Srbije. "Nebeskoplave dame u kopačkama" na svom kontu imaju svega tri boda i opstanak u navedenom rangu takmičenja predstavlja nemoguću misiju.

I pored svih navedenih problema na Banjici vode računa o mlađim kategorijama. Predstojećeg leta održaće se tradiocionalni Memorijalni turnir "Deda Mlađa Mitrović" koji će početkom meseca juna imati svoje 14. izdanje.

- FK Rad od 1. do 4. juna 2023. godine već četrnaestu godinu organizuje Memorijani turnir "Deda Mlađa Mitrović", u znak sećanja na na osnivača Radove Omladinske škole. Ovim turnirom čuvaju se sa poštovanjem uspomene na trenera koji je na pravi način usmerio plejadu Radovih asova koji su poneli slavu srpskog i evropskog fudbala i ujdno postavili temelje Omladinske škole "nebesko-plavih". Ljudski vek je kratak, ali dela su večna, pa je zato i važno održati ovakvu tradiciju čiji je cilj i misija promocija fudbalske igre, pravilno razvijanje dece, fer-plej ponašanje, forsiranje sportskog duha i druženje - stoji u saopštenju kluba sa stadiona "Kralj Petar I".

Foto: FK Rad

 

 

Prvog dana meseca juna turnir će otvoriti devojčice (U-15), drugi dan je rezervisan za generaciju 2011, treći dan za 2012. i 2014, dok turnir zatvaraju dečaci 2013. i 2015. godišta.

Istovremeno klub je obelodanio da su za najbolje ekipe predviđene i prigodne nagrade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading