KIKS CRVENO-BELIH KRAJ STUDENJAKA: Situacija na tabeli je sve komplikovanija! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.03.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija se komplikuje...

KIKS CRVENO-BELIH KRAJ STUDENJAKA: Situacija na tabeli je sve komplikovanija! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbaleri Jedinstva sa Uba u nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije ušli su sa jasnim ciljem da obezbede plasman u plej-of fazu takmičenja čime bi definitivno rešili pitanje opstanka u drugom stepenu srpskog fudbalskog takmičenja, a možda čak došli i u priliku da eventualnim plasmanom u baraž, stignu i do pozicije da se bore za srpsku fudbalsku elitu.

 

U tom cilju klub je na startu prolećnog dela sezone, u prva četiri susreta zabeležio tri trijumfa čime su fudbaleri sa stadiona "Dragan Džajić" stigli nadomak ostvarenja zacrtanog. Međutim, od polovine meseca marta, "kola su krenula nizbrdo" i klub je tokom poslednja tri susreta zabeležio jedan remi i dva poraza čime se našao na samo tri boda od "zone ispadanja".

Crveno-beli su u susretu 26. runde prvoligaškog karavana gostovali na Novom Beogradu, gde su se na stadionu "kraj Studenjaka" sastali sa ekipom Radničkog.

Od samog starta meča domaćin kreće ofanzivno s obzirom da je "majstorima" svaki duel kvalifikacioni. U takvoj konstalaciji snaga domaćin je u uvodnim trenucima meča imao i nekolicinu izglednih prilika, a do promene rezultata došlo je u 17. minutu. Brežančnić je izveo skraćeni korner, Đokić loptu prosledio na drugu stativu gde je Slavko Lukić iz neposredne blizine zatresao mrežu Ubljana.

Do odlasak na odmor "majstori" su mogli i da uvećaju prednost, ali promene rezultata nije bilo.

U nastavak susreta Jedinstvo kreće znatno angažovanije, ali u jeku ofanzive gostiju, domaćin stiže i do drugog pogotka. Igrao se 52, minut kada je Gordić oprobao udarac, loptu je kratko odbio golman Jovanović, a Stefan Andrić je smestio u mrežu postavivši konačan rezultat susreta.

 

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - Jedinstvo (Ub) 2:0 (1:0)

Stadion: FK Radnički kraj Studenjaka

Gledalaca: 200

Sudija: Marko Gnjtović

Strelci: S.Lukić u 17. i S. Andrić u 52. minutu za Radnički

Žuti kartoni: S.Lukić, Marjanović, Nedeljković (Radnički); Bogdanović (Jedinstvo)

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Ilić, S. Lukić, Matejević, Marjanović (Obradović), Andrić, Đokić (Pešić), Brežančić, Gordić, Kojić, Đorđević (Nedeljković).

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Bogdanović, Avrić (Stevančević), Milanović (Pavlović), Doderović, Milićević (Radojičić), Denić, Andrić, Miladinović, Rajović, Adamović (Riznić).

Ovom pobedom ekipa novobeogradskog Radničkog je stigla do važnih bodova u borbi za opstanak, a s obzirom da bodovna razlika između sedmoplasirane užičke GFK Slobode i trinaestoplasiranih "majstora" iznosi svega četiri boda, ekipa sa stadiona "kraj Studenjaka" može se nadati da će u predstojeća četiri meča izboriti i plasman u plej-of fazu.

Radničkog narednog vikenda očekuje gostovanje na "Marakani" gde će se sastati sa ekipom RFK Grafičara, dok će Jedinstvo na Ubu odmeriti snagu sa ekipom Inđije Toyo Tires.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading