MIRAN ZIMSKI PRELAZNI ROK GARANTUJE FUDBALSKU BURU TOKOM PROLEĆA: Lider iz Zaječara ne krije ambicije u nastavku šampionata!

Autor:

Sport

16.02.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U klubu nemaju dilemu - u Zaječaru će se od naredne jeseni igrati zonski rang fudbala.

MIRAN ZIMSKI PRELAZNI ROK GARANTUJE FUDBALSKU BURU TOKOM PROLEĆA: Lider iz Zaječara ne krije ambicije u nastavku šampionata!

Foto: FSU Kraljevica

Fudbaleri FSU Kraljevice su jesenji deo sezone okončala na prvoj poziciji Zaječarske okružne lige sa skorom od 11 pobeda, jednog remija (Trebič Sokobanja 1:1) i isto toliko poraza (Osnić 0:3) i misli svih u klubu usmerene su ka plasmanu u viši rang takmičenja, Zoni Istok.

 

Tokom zimske pauze ekipu trenera Jugoslava Prvulovića, niko od dosadašnjih fudbalera, nije napustio, a igrački roster je dopunjen sa nekoliko proverenih igrača.

O svemu što se događalo u periodu između dva dela šampionata svoje viđenje izneli su predsednik kluba Marko Žikić, kao i sportski direktor Nemanja Čikarić:

- Moramo biti zadovoljni poslom koji smo obavili tokom prelaznog roka. Ono što jeste zaista za svaku pohvalu je podatak da naš šampionski tim nije napustio nijedan igrač. Cilj smo dakle ostvarili, a tim je pojačan, iako mlađim, ipak proverenim igračima koji su beležili nastupe kako u našem, tako i u zonskom rangu takmičenja - saglasni su čelnici zaječarskog kluba.

O igračkom kadru govorili su i predstavnici struke:

- Novajlije u ovom zimskom prelaznom roku su Dobrica Jovanović i Ognjen Petrunović koji su sa velikim uspehom nastupali za OFK 019. Zatim Vladimir Pejić iz FK Branik koji je jesenji prvak Okružne lige Bor, a ekipi su se priključili i nekadašnji igrač Rgotine Nikola Vojinović kao i mlađani Željko Jovanović - analizirali su Jugoslav Prvulović i Miodrag Milijić koji su se zatim osvrnuli i na do sada urađeno tokom pripremnog perioda:

Foto: FSU Kraljevica

Oni su udarna snaga FSU Kraljevice

 

- Iako smo rano počeli sa pripremama, veliku većinu naših igrača je zahvatio virus pa smo bili primorani da prijateljsku utakmicu u Štubiku protiv ekipe Branika otkažemo. Već sada u nedelju na noge nam dolazi ozbiljan protivnik, ekipa borske Slatine, koja je stabilni član zonaškog društva već godinama unazad.

Takođe treba napomenuti da će za fizičku spremu igrača, pored pomenutog trenerskog dua, zadužen je i Stefan Radović, dete OFK Beograda i Partizana, koji je jedan od glavnih šrafova ’’vukova’’ sa Kraljevice i može se slobodno reći jedan od najboljih igrača na ovim prostorima. Svoje trenersko znanje i igračko iskustvo odlično prenosi saborcima podno Kraljevice. Vredi pomenuti i Dušana Brkića i Davora Milutinovića, preostale članove uprave, koji svakodnevno marljivo rade oko organizacije kluba.

Foto: FSU Kraljevica

Klupski amblem

 

Kada je reč o nastavku takmičenja, svi oni koji prate takmičenje u Zaječarskoj okružnoj ligi imaće priliku da uživaju u zanimljivom fudbalskom proleću. U nastavak šampionata FSU Kraljevica ulazi sa samo bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala, ekipu Trebiča iz Sokobanje, dok zaječarski OFK 019 i Midžor iz Kalne sa 29 bodova, zaostaju pet koraka za liderom.

Prolećnu premijeru FSU Kraljevica će imati 12. marta na svom terenu protiv ekipe Kosova iz Zvezdana. Prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan je trujumfom zaječarskog kluba rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading