DA POMRSIMO RAČUNE FAVORITIMA: Nakon Češke, Slovačke i Malte, u dresu novog kluba želi da stigne do istorijskog ostvarenja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.02.2023

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo deceniju i po takmiče se u šestom rangu srpskog klupskog fudbala, ali zimska pojačanja govore da u klubu gaje ambicije da se oprobaju i u Područnoj fudbalskoj ligi.

DA POMRSIMO RAČUNE FAVORITIMA: Nakon Češke, Slovačke i Malte, u dresu novog kluba želi da stigne do istorijskog ostvarenja! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Uroš Dakić

Mramorak, naseljeno mesto u opštini Kovin koje je izgrađeno na kontaktu lesne zaravni i lesne terase, na nadmorskoj visini od 99 do 112 metara, može se pohvaliti fudbalskim kolektivom koji na sportskoj mapi Srbije egzistira već punih 110 godina.

 

Tokom prethodne jeseni Fudbalski klub Proleter iz Mramorka u okviru Druge južnobanatske lige "Zapad" ostvario je skor od sedam pobeda, pet remija i dva poraza i sa 26 osvojenih bodova, pokušaće iz drugog plana, da pomrsi račune vodećim ekipama ovog ranga takmičenja, Budućnosti iz Banatskog Brestovca i Radničkog iz Barande.

Da se u klubu ozbiljno pripremaju za nastavak sezone, govore i imena koja su tokom zimske pauze stigla u Mramorak, a jedan od onih od kojih se mnogo očekuje, svakako je i Uroš Dakić, zimska akvizicija Proletera.

Foto: Plavi vukovi Mramorak

"Plavi vukovi" su uvek uz svoj voljeni klub

 

Za početak, u razgovoru za portal "Republika.rs", Dakić nam je govorio o svojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri:

- Rođen sam 1992. godine, a prve fudbalske korake načinio sam u školi fudbala Sinđelića kod čuvenog Dragana Fišera. Kasnije prelazim u redove OFK Beograda gde sam u generaciji `92. i `93. igrao sa Milanom Rodićem, Lukom Milunovićem, Markom Patkovićem, Markom Pavlovskim,... i drugim igračima koji su kasnije napravili sjajne karijere. Takođe moram naglasiti da sam nosio i dres Šećeranac Ade, Rekreativa 011 i OFK Luga  - istakao je Dakić, a zatim se osvrnuo i na period kada je sticao internacionalno iskustvo:

- Sezonu 2012/13 proveo sam u drugom timu češkog Pribrama,a zatim se selim u Slovačku gde sam dve godine nastupao za Nitru u periodu kada se ovaj klub takmičio u drugom stepenu slovačkog fudbala. Usledio je put na Maltu i godina provedena u Sliemi, a zatim se vraćam u Slovačku gde sam dve sezone igrao za ekipu Nove Zamki.

 

Ove zime, fudbaler bogatog internacionalnog iskustva stigao je u redove Proletera:

- U Proleter stižem iz Šećeranac Ade na poziv prvog čoveka kluba, kao i nekadašnjih saigrača koji su sada u Mramorku. Prvi utisci su zaista sjajni. Klub ima sponzora i sjajno je organizovan. Mramorak je malo mesto i gotovo da kompletno stanovništvo živi za ovaj klub i svakodnevno mu pomaže na različite načine.

Zimske akvizicije govore i o samim klupskim ambicijma:

- Klub se trenutno nalazi na trećoj poziciji Druge južnobanatske lige "Zapad". Probaćemo da pomrsimo konce vodećem dvojcu i pored činjenice da trenutna bodovna razlika nije zanemarljiva. Mi ćemo u svaki susret ući maksimalno i nadam se da će nam takav pristup doneti željene rezultate. Klub je pored mene angažovao još trojicu novajlija. U pitanju su omladinci Radničkog iz Kovina, kao i jedan igrač Fudbalskog kluba Dolovo. Upravo protiv Dolova koje se takmiči u višem rangu PFL Pančevo i igramo narednu pripemnu utakmicu 19. februara - zaključio je Uroš Dakić.

Da podstimo, prolećni deo sezone u okviru Druge južnobanatske lige "Zapad" startuje 19. marta, a prvi susret Proleter će odigrati u Deliblatu protiv ekipe Omladinca. Prvi ovosezonski meč navedenih rivala, Proleter je rešio u svoju korist rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading