BEOGRADSKA ZVONA ZVONE: Srpska prestonica dobila svog prvog ženskog futsal šampiona! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.02.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je dobio prvog ženskog futsal šampiona u svojoj bogatoj sportskoj istoriji, a ime ekipe Intelektualac biće upisano kao prvo na toj listi.

BEOGRADSKA ZVONA ZVONE: Srpska prestonica dobila svog prvog ženskog futsal šampiona! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva

Pobedom u finalu protiv ekipe Gročanski rezultatom 4:1 (2:1), futsalerke Intelektualca predvođene Jovanom Stojanović, našom najboljom futsal gračicom, nekadašnjom kapitenkom ŽFK Crvena zvezda i reprezentativkom Srbije u fudbalu i futsalu, u potpunosti su opravdale epitet favorita, koji su nosile od samog starta prvenstva. Sa ukupnom gol razlikom 42:2, futsalerke Intelektualca protivnicama nisu ostavljale čak ni najmanju šansu, da im makar zakomplikuju, ili pak poremete put do titule. 

 

Iskusni stratezi Intelektualca, Paja Gradić, nekada i sam veliki igrač malog fudbala i jedan od prvih trenera u ženskoj futsal reprezentaciji, kao i Negomir Trme Trmčić, legendarni golman mnogobrojnih srpskih šampiona u malom fudbalu, okupili su ono najbolje što Beograd trenutno ima i to ukomponovali u jednu ozbiljnu futsal ekipu. 

Kostur ekipe činile su devojke sa kojima je Gradić radio od prvoga dana formiranja ženske futsal reprezentacije pre pet godina, uz Jovanu Stojanović tu su Marija Krunić, Zlata Milovanović, Ana Veličković, Tamara Dimitrijević, kao i golmanke Bojana Jevtić i Sandra Milojević, a uz njih su još i iskusne veteranke velikog fudbala Gordana Milinović, Jovana Sretenović i Marija Zorić. Njihovo dragoceno iskustvo, neosporno znanje i umeće, kao i pobednički mentalitet, koji su sa travnatih fudbalskih terena preneli na parket sportskih dvorana, uveliko su motivisali i ostale mlađe devojke, da i one pruže svoj maksimum. Među njima su definitivno neke buduće zvezde igre na "petoparcu", kao što su Sanja Sofronić, Ana Mandić, Ivana Filipović, Maša Džunić, Tamara Perlinac, Katarina Petrović, Gordana Vučetić i Danijela Kuhut. Pobednički pehar kapitenki Intelektualca Jovani Stojanović, ispred Fudbalskog saveza Beograda uručio je Mile Bekrić, komesar za takmičenje futsal liga.

 

Jovana je sa 11 postignutih golova bila ujedno i najbolji strelac prvenstva, a pehar joj je uručio Aleksandar Sale Milenović, fudbaler iz generacije šampionskog Obilića i jedan od naših najboljih igrača malog fudbala, koji je sada veoma uspešan fudbalski trener. Jovana je sa apsolutnim pravom ponela i titulu najbolje igračice celokupnog prvenstva, a pehar je primila iz ruku kako novinarske, tako i sportske legende Miodraga Miše Stojanovića, dobitnika novinarskog „Zlatnog pera“, nekadašnjeg urednika lista „Novosti“, dugogodišnjeg sportskog radnika i člana mnogobrojnih sportskih organizacija, među kojima i Fudbalskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, kao i tvorca kultne serije “Kako se postaje šampion” i Zvezdine monografije “Od Barija do Tokija”. Kao šlag na rođendansku tortu za svoj 28. rođendan, koji je proslavljala toga dana, došao je i pehar za najbolju igračicu celokupne Ženske futsal lige u sezoni 2020, koji joj tom prilikom nije bio uručen zbog porođaja i odsustva sa sportskih terana, pehar joj je u ime organizatora lige uručio gospodin Vladimir Sarić. 

Foto: Privatna arhiva

Pune ruke priznanja - Jovana Stojanović

 

Titule i pehare najboljih i najuspešnijih trenera očekivano su poneli Paja Gradić i Negomir Trme Trmčić kao trener golmana.   

Nakon beogradskog finala, koje je odigrano u prelepoj atmosveri i ambijentu hrama srpskog futsala u hali Šumice, pred mnogobrojnim ljubiteljima futsala i ženskog sporta uopšte, po rečima Milenka Marića, jednog od organizatora prvenstva, koji je besprekorno obavio svoj deo posla ispred FS Beograda, očekuju nas uskoro finalne utakmice za prvog šampiona Srbije u ženskom futsalu. Tu će svoje snage odmeriti najbolje ekipe iz regiona, sa šampionkama Beograda.

 

KMF Intelektualac – KMF Gročanski 4:1 (2:1)

Dvorana: Sportski centar: "Šumice"

Gledalaca: 250

Strelci: Milinović 2, Perlinac 1, Kuhut 1.

Sudije: Ivan Biorac, Jasmina Mickoska i Aleksa Bigović

Delegat: Srđan Ćirić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Fudbalerka

14.02.2023 11:25

Sjajno je što pažnju poklanjate ženskom fudbalu i futsalu.