BANJIČKA GRAĐEVINA SVE JAČA: Dvojac zadužio opremu nebesko plave boje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.02.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Banjici ništa ne prepuštaju slučaju...

BANJIČKA GRAĐEVINA SVE JAČA: Dvojac zadužio opremu nebesko plave boje!

Foto: FK Rad

Pred fudbalerima beogradskog Rada je možda i istorijska polusezona u kojoj klub mora izbeći najgore, selidbu u srpskoligaški rang takmičenja u kojem se nisu nalazili gotovo četiri decenije.

 

U prolećne borbe "građevinari" ulaze sa pretposlednje pozicije Prve lige Srbije i misli svih u klubu usmerene su ka grčevitoj borbi za opstanak, s obzirom da ekipa novobeogradskog Radničkog koja se nalazi u "bezbrižnoj licu" u ovom momentu ima četiri boda više.

Tim povodom, rukovodstvo Rada je u svoje redove dovelo još dva pojačanja od kojih se očekuje da pomognu klubu u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Novi članovi kluba sa stadiona "Kralj Petar I" postali su Marko Janković i Andrija Ratković.

Marko Janković na Banjicu stiže iz redova kragujevačkog Radničkog 1923. U pitanju je fudbaler kojem j primarna pozicija desnog beka, ali može da odgovori i zadacima na poziciji centralnog odbrambenog fudbalera. Dvadesetdvogodišnji igrač je prošao fudbalsku školu Crvene zvezde, a nastupao je i za Brodarac, OFK Žarkovo, novosadski Proleter i već pominjanog superligaša iz Kragujevca. Tokom prethodne jeseni zabeležio je jedan nastup na terenuma elitnog ranga srpskog fudbala.

Foto: FK Rad

Za jači defanzivni bedem - Marko Janković

 

Andrija Ratković igra na poziciji najisturenijeg napadača, a na Banjicu stiže iz ekipe gornjomilanovačkog Metalca. Iako ima tek 25 godina, iza njega je bogata igračka karijera tokom koj je u seniorskoj konkurenciji nastupao za Javor-Matis, Slogu iz Požege, obrenovački Radnički, Karađorđe iz Topole, aranđelovačku Šumadiju, Radnički 1923 iz Kragujevca, novosadski Proleter, Kolubaru iz Lazarevca, čačanski Borac i sremskomitrovački Radnički, a tokom proleća 2019. godine nastupao je i za češki Pisek.

Foto: FK Rad

Golovi će biti njegova obaveza - Andrija Ratković

 

Kada je reč o nastavku takmičenja u okviru prvoligaškog karavana, ekipa Rada će prolećnu premijeru imati na stadionu "kraj Studenjaka" gde će se sastati sa ekipom novobeogradskog Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading