EKIPA IMA SNAGU, ŽELJU I SPOSOBNOST: Trener Metalca ne krije zadovoljstvo nakon obavljenih priprema na crnogorskom primorju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.02.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadovoljstvo vlada u gradu podno Rudnika.

EKIPA IMA SNAGU, ŽELJU I SPOSOBNOST: Trener Metalca ne krije zadovoljstvo nakon obavljenih priprema na crnogorskom primorju!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Iza fudbaler gornjomilanovačkog Metalca je polusezona za zaborav. U okviru Prve lige Srbije oni su tokom prethodne jeseni sa skorom od pet pobeda, četiri remija i deset poraza, osvojili svega 19 bodova i trenutno se nalaze u zoni koja vodi u niži rang takmičenja.

 

Ozbiljno je rukovodstvo kluba tokom zimske pauze prionulo na posao jačanja igračkog kadra, a nakon bazičnog dela priprema koji je obavljen u Ulcinju, a tokom kojeg je ekipa odigrala pet kontrolnih susreta u kojima su zabeležena četiri trijumfa (Kom Podgorica 4:1, Jedinstvo Bijelo Polje 3:1, Budućnost Podgorica 2:1 i Ribnica 8:1) i jedan remi (OFK Petrovac 0:0), trener Vladica Petrović ne krije zadovoljstvo:

- Кada sam poslednji put bio u Ulcinju s Metalcem, odnos snaga je bio drugačiji, nismo za protivnike imali ekipe iz vrha crnogorskog fudbala, poput Budućnosti i Petrovca. Sada smo i s njma igrali na jednom vrlo visokom nivou. U svim utakmicama pokazali smo da ova ekipa ima snage, želje i sposobnosti da striktno realizuje zacrtano, što će u nastavku prvenstva biti ključno. Ne samo rezultatski, već i po svim parametrima trenažnog procesa, koji je trajao između tih mečeva, veoma sam zadovoljan.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Opstanak se ne dovodi u pitanje

 

Kada je reč o igračkom kadru, šef struke Gornjomilanovčana je istakao:

- Кonkurentnost među prvotimcima je na vreme pojačana. Najzdraviji model u fudbalu je da podstičete igrače na taj način. Biće tu još momaka, koji će se uključiti u borbu za konačni roster i prvenstvo ćemo početi spremni za bilo koje opcije protivnika. Ovde nas jeste dočekala vrlo niska temperatura u odnosu na Ulcinj, ali infrastruktura stadiona, sa zatvorenim i otvorenim prostorima za rad, je takva da smo se brzo aklimatizovali i možemo da krenemo s novim proverama u Srbiji.

Da podsetimo, nastavak takmičenja u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja zakazan je za 25. februar, a u prolećnoj premijeri Metalac na svom stadionu dočekuje ekipu šabačke Mačve.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading