U BOKU BIH SE VRATIO PEŠKE! Lučo Ibanjez OTVORIO DUŠU: Kako je stigao u Evropu, upoznao suprugu, šta Mesi znači Argentincima...

Autor:

Sport

12.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji as Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, a sada kapiten Grafičara govorio je za naš portal o brojnim zanimljivim temama.

U BOKU BIH SE VRATIO PEŠKE! Lučo Ibanjez OTVORIO DUŠU: Kako je stigao u Evropu, upoznao suprugu, šta Mesi znači Argentincima...

Foto: RFK Grafičar

Luis Ibanjez

Luis Ibanjez dobro je poznato lice među navijačima Crvene zvezde.

Republika

Na Marakanu je stigao u julu 2015. godine i odmah je osvojio srca „delija“. I pored toga što situacija u klubu nije bila idealna, Ibanjez je stigao do titule, a u crveno-belom dresu odigrao je 37 utakmica na kojima je postigao 11, a namestio 15 pogodaka.

Republika

Foto: Starsport

Luis Ibanjez u dresu Crvene zvezde

 

Sada je popularni Lučo kapiten Grafičara i uz njega odrastaju neki novi klinci koji bi u dogledno vreme mogli da nose dres Crvene zvezde. Mladi Viktor Radojević otkrio je kako on i njegovi vršnjaci uz Ibanjeza izlaze na veliku scenu u ritmu argentinskog tanga.

- Definitivno nas Lučo uči fudbalu, ali i tangu. Mada, ima vremena za njega, još je mlad, možda ga i mi naučimo da zaigra kolo - rekao je sa osmehom na licu Viktor Radojević u Antaliji tokom priprema Grafičara.

Republika

Foto: RFK Grafičar

Viktor Radojević, Luis Ibanjez i David Petrović

 

Upravo u Antaliji i mi smo imali priliku da razgovaramo sa Lučom i uverimo se koliki je profesionalac i pravi kapiten! Za naš portal otkrio je neke malo poznate detalje o svom životu i karijeri.

Lučo, za početak, kako si stigao u Evropu?

- Dinamo je gledao utakmicu kada sam ja debitovao za Boku i tada su me kupili. Platili su milion evra ja mislim za mene i u Dinamo sam došao kada sam imao 19 godina, napunio sam 20 u Zagrebu.

Promenio si veliki broj klubova, gde si bio najsrećniji?

- Najsrećniji sam bio u Boki. Kada sam debitovao za klub koji volim ja sam rekao, mogu da idem i u Real i u Barselonu, ali sam ja svoj san ispunio. Boka je moj klub koji volim, tamo bih se vratio i peške. Da me neko pozove iz kluba brodom bih se vratio u Argentinu.

 

 

Kroz život te prati i supruga Matea, kako ste se upoznali?

- Suprugu sam upoznao preko društvenih mreža kada sam stigao u Zagreb. Popili smo kafu i tako je sve krenulo, prvo drugarski, a zatim smo se i zavoleli.

 

 

Trenutno imate i dva sina, da li će i oni krenuti očevim stopama i ući u kopačke?

- Nadam se da će mi i deca krenuti fudbalskim putem, stariji već igra u Dinamu dok mlađi priča da želi da krene. Nadam se da će jedan od njih da postane igrač, ako ne, onda neka bar ostanu u sportu.

Zanimljive tetovaže krase listove tvoje leve, ali i desne noge. O čemu se zapravo radi?

- Tako je, na jednom listu sam istetovirao reč fudbal, a na drugom grb Lige šampiona i datum kada sam odigrao prvu utakmicu u ovom takmičenju. Bio je to meč na Maksimiru, Dinamo - Real Madrid.

Za kraj, Argentina je postala šampion sveta na nedavno završenom Mundijalu u Kataru. Kako se u tvojoj zemlji proslavio ovaj uspeh i kakav status sada ima Leo Mesi?

- Argentina sasvim sigurno još uvek slavi, sve je podređeno tituli šampiona sveta. Mesi je postao bog, to se može videti i na društvenim mrežama. Mnogi Argentinci imaju njegovu tetovažu, da li je to njegov lik, trofej, broj deset, ime i prezime... Mislim da to dovoljno govori koliko je veliki postao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading