NAJAVLJENO, UČINJENO: Nova "bomba" odjeknula starom Karaburmom - vrsni golgeter nakon decenije i po oblači dres "romantičara"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.01.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi senzacionalni transfer je okončan.

NAJAVLJENO, UČINJENO: Nova "bomba" odjeknula starom Karaburmom - vrsni golgeter nakon decenije i po oblači dres "romantičara"!

Foto: OFK Beograd

Dileme više nema. Nova "transfer bomba" odjeknula je starom Karaburmom. Andrija Kaluđerović se vratio u klub u kojem je ponikao.

 

Leta 2003. godine prvi put je poneo plavo-beli dres, a sada se, gotovo dve decenije vraća kako bi pomogao povratku srpskog fudbalskog velikana na mesto koje mu po svim parametrima pripada.

Za "bubamarom" je počeo da trči u ekipi AIK-a iz Bačke Topole iz kojeg prelazi u mlađe kategorije kluba sa Omladinskog stadiona. Put ga je kasnije vodio preko Njegoša iz Lovćenca, šabačke Mačve, Hajduka sa Liona, subotičkog Spartaka, Radničkog iz Pirota i beogradskog Rada, a leta 2010. godine stiže na najveći srpski stadion i postaje član Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Andrija Kaluđerović iz perioda na beogradskoj "Marakani"

 

Nakon godinu i po dana provedenih na beogradskoj "Marakani" usledila je bogata internacionalna karijere tokom koje je nastupao u Kini, Španiji, Kipru, Švajcarskoj, Australiji, Kataru, Litvaniji, Tajlandu, Sloveniji, Indiji, Hrvatskoj, Letoniji i Uzbekistanu.

Tokom navedenih internacionalnih godina na kratko se vraćao u Srbiju i nastupao za Vojvodinu i Rad, a u zemlju se definitivno vraća u januaru 2022. godine kada potpisuje za novosadski Proleter. Leta 2022. godine postaje član Grafičara za koji je tokom prethodne jeseni na 18 odigranih prvenstvenih mečeva postigao pet pogodaka.

Republika

Foto: Starsport

Sa uspehom je nosio dres "građevinara"

 

Tokom bogate karijere Kaluđerović je osvojio dva trofeja namenjena pobedniku nacionalnog kupa Srbije. Prvi trofej osvojio je sa Crvenom zvezdom u sezoni 2011/12, a isti uspeh je ponovio dve godine kasnije sa ekipom novosadske Vojvodine. Kao član litvanskog Žalgirisa dva puta se okitio šampionskom titulom u ovoj baltičkojdržavi (2016.; 2020.), a 2019. godine je sa ekipom Rige stigao do trofeja u Kupu Letonije.

Vrsni tridesetpetogodišnji golgeter zabeležio je i tri nastupa za najbolju nacionalnu selekciju Srbije. Tokom 2010. i 2011. godine nastupio je u susretima protiv Japana (3:0), Meksika (0:2) i Hondurasa (0:2).

Od zime 2023. godine Andrija Kaluđerović i OFK Beograd, ponovo ruku pod ruku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Aca sd

01.02.2023 09:41

Ofk ..bacanje para..a dug sve veći i veći.