VINORAČA KREĆE SA PRIPREMAMA: Vasić sprema plejadu mladih igrača za debi u prvom timu!

Autor:

Sport

10.02.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasić okuplja igrače u nedelju.

VINORAČA KREĆE SA PRIPREMAMA: Vasić sprema plejadu mladih igrača za debi u prvom timu!

Foto: FK Vinorača

Ekipa Vinorače bez velike pomope, u pauzi između dva dela prvenstva odradila odličan posao. 

Republika

Posle jesenjeg dela prvenstva sa 21 bodom drže sedmu poziciju u Međuopštinskoj ligi Sever. Igrački kadar je pod budnim okom Stefana Vasića pretrpeo određene promene. Inače, Vasić je pored angažmana na klupi Vinorače i golman u Radničkom iz Svilajnca

Sastav Vinorače napustilo je nekoliko starijih prvotimaca, želja uprave i trenera je da se oformi mlad sastav koji će sticati znanje i iskustvo igranjem u seniorskom fudbalu. Jovan Dikić (30) je jedini igrač koji se može nazvati novajlijom, mada se i on vraća posle šest meseci iz ekipe Slobode (Šuljakovac).

Igračkom kadru iz prvog dela sezone priključeno je čak sedam mladih igrača iz sopstvenih redova. Priliku na proleće u seniorskom fudbalu dobiće Lazar Milanović, Miloš Šapić, Mihajlo Pavlović, Miloš Simić, Lazar Đorđević, Nikola Marinković i Uroš Filipović. Treba takođe napomenuti da je reč o fudbalerima koji i dalje nisu punoletni (16 godina), tj. i dalje mogu nastupati i u mlađim kategorijama.

Da se u Vinorači dobro radi sa mladim talentima pokazuje i odlazak dva igrača u redove srpskoligaša iz Svilajnca. Boje Radničkog na proleće će braniti Nemanja Grubanović (17) i Luka Savić (16).

Trener prvog tima, Stefan Vasić za naš portal povodom početka priprema poručio je:

- Rezultati iz prvog dela sezone dozvoljavaju nam da na proleće priključimo mlade snage iz naših redova. Prvom timu smo priključili sedam omladinaca koji su dobili pravo nastupa u seniorskom fudbalu. Cilj je da svake godine neko od naših mlađih igrača zaigra na visokom nivou, i tome ćemo nastaviti da težimo. Odličan pokazatelj je odlazak Grubanovića i Savića u Radnički iz Svilajnca, sa kojima imamo odličnu saradnju. Početak priprema zakazan je za kraj nedelje, a u planu imamo i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. 

Ekipa Vinorače prolećni deo prvenstva otvara na gostovanju u Dragovu. U prvom susretu Šumadinac je na gostovanju savladan rezultatom 6:0.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading