RESAVSKI DESPOTI TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH: Na klupi tima nalazi se Jelena sa licencom trenera!

Autor:

Sport

30.01.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolektiv Resavskih Despota je nešto sa čime se ne susrećemo svaki dan u nižim ligama.

RESAVSKI DESPOTI TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH: Na klupi tima nalazi se Jelena sa licencom trenera!

Foto: FK Resavski Despoti Vitance

Jelenca je napokon stigla do licence

Osnovani leta 2021. godine, u svojoj prvoj sezoni odmah su izborili plasman u viši rang. 

Republika

Prvi deo sezone u Međuopštinskoj ligi Jug je za zaborav, ali ekipu nije napustio optimizam pred nastavak prvenstva. O daljim planovima kluba i nastavku sezone razgovarali smo sa Jelenom Lukić. Jelena je pored udela u osnivanju kluba i šefica stručnog štaba Resavskih Despota.

- Sve je počelo sa čuvenom rečenicom "Šta bi bilo, kad bi bilo i kad bi imali klub". Oduvek je postojala ta neka ideja za osnivanjem kluba, mislili smo da je sve to dosta teže, ali se ispostavilo da nas devetoro to možemo da izguramo - objasnila je na početku razgovora za portal Republika.rs, Jelena. 

Pred vama je bio veliki posao, ali ste se rado toga prihvatili?

- U prvoj sezoni smo bili bez igde ikog, samo nas devetoro, sve smo finansirali i krenuli od nule. Prvu godinu smo na kraju izgurali uz neke sponzore, kojih je na žalost bilo vrlo malo. Opštinska liga nije bila toliko zahtevna pa smo uspeli sve da pokrijemo. 

Krenuli ste jako dobro, u prvoj sezoni je odmah izboren plasman u viši rang?

- Uspeli smo na iznenađenje mnogih da osvojimo prvo mesto u Opštinskoj ligi Resava i da izborimo plasman u Međuopštinsku ligu Jug. Sada baš i ne blistamo na polusezoni, ali tu smo. Nadamo se da ćemo u prolećnom delu biti dosta bolji.

Despoti se izdvajaju od ostalih ekipa u Pomoravskom okrugu, između ostalog i zbog lepše polovine na čelu stručnog štaba, kako je do toga došlo?

- Ja sam se za tu licencu prijavila pre nekih sedam godina. Generalno sam celog života volela fudbal, prvenstveno zbog oca, tako da je to moja zamisao od početka. U startu sam htela da apliciram za osnovnu licencu kako bi mogla da vodim ekipe iz Opštinskog ranga, ali sam kasnije na sugestiju druga podnela prijavu za C licencu. 

Resavskim Despotima je pred početak aktuelne sezone bio potreban trener?

- Baš tako. Tada sam opet potegla pitanja o licenci i na kraju sam uspela da je dobijem. Sada sam vlasnica C licence i jedini ženski trener u Pomoravskom okrugu koja je u muškom fudbalu.

Republika

Foto: FK Resavski Despoti Vitance

Prvi trenerski posao i prvi pehar

Opstanak u ligi je za sada primarni cilj?

- Rezultati ove sezone su nam blago očajni, ali se nadamo da nećemo ispasti. Novi smo u svemu ovome, nemamo ni jednog iskusnijeg člana u upravi. Nas je devetoro u upravi, a od toga je pet igrača. Sve je u klubu na drugarskoj bazi, bez finansijske koristi. U nekim planovima prilikom osnivanja nije bilo plasman u viši rang, ali super je što se desio. 

Aktivan je prelazni rok, da li već ima dolazaka?

- Na početku sezone dogovorili smo dolazak igrača koji su trebali biti oslonac tima, ali su oni zbog privatnih obaveza otišli van Srbije. U zimskom prelaznom roku smo za sada doveli pet igrača, dok su naše redove napustili Miloš Rajić i David Rajčić. 

Novajlije u redovima Despota

Marko Ilić (Slobodan igrač), Nemanja Dinić (Sinđelić Vojnik), Stefan Stojadinović (Resavac Subotica), Aleksandar Radisavljević (Resavac Subotica), Saša Miladnović (Resava Bukovac)

I na polju infrastrukture je bilo dosta posla posle osnivanja kluba?

- Igralište u Vitancu je bilo u katastrofalnom stanju kada smo došli. Dva igrača su upravo iz Vitanca koje je spojeno sa opštinom Despotovac. Zatekli smo bukvalno zgradu koja bi trebala da predstavlja svlačionice, teren sa visokom travom i tribine na kojima je krenulo bagrenje. Sada je teren u perfektnom stanju, trava se oporavila, uvedena je voda u prostorijama koje su takođe sređene. 

U igračkom kadru su pretežno mlađi igrači?

- Većina igrača je oko 25 godina. Tu bih htela da iskoristim priliku da izdvojim čika Mileta koji ima 49 godina. Kada smo osnovali klub on se vratio posle dugo godina iz višeg ranga kako bi igrao sa sinom zajedno u ekipi. Čika Mile je planirao da u našim redovima bude jednu sezonu, ali evo već drugu godinu zaredom jedan je od ključnih igrača našeg sastava. 

Jelena je pored seniorskog angažamana, bila i deo školice fudbala.

- Krenula sam u školici fudbala Mali Despoti. Posle završene edukacije za sportskog psihologa i prijavljivanja za trenersku licencu, na nagovor drugova koji drže školicu sam bila deo iste.  

Mladi kolektiv Resavskih Despota pored Jelene na klupi izdvaja se u mnogima segmentima od ostalih klubova u ligi, ali i okrugu. Sve to treba videti i doživeti vikendom kada se svi okupe za odigravanje utakmica.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading