ZVANIČNO! Saznanje Republike potvrđeno: Istorijski transfer u Prvoj ligi Srbije!

Autor:

Sport

27.01.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji prvotimac RFK Grafičar, Falu Fol iz Senegala, postao je novi član francuskog Remsa!

ZVANIČNO! Saznanje Republike potvrđeno: Istorijski transfer u Prvoj ligi Srbije!

Foto: FC Stade Reims

Posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda, danas je potpisan zvanični ugovor i u nastavku sezone dosadašnji Grafos vodiće duele sa asovima kao što su Mesi, Mbape, Neimar, Lakazet i drugi. Reč je o istorijskom transferu s obzirom na to da je ovo prvi prelazak jednog igrača iz drugog ranga takmičenja srpskog fudbala direktno u ligu velike petorke.

 

Falu Fal (18) igra na poziciji centralnog beka, a za svega šest meseci u seniorskom pogonu Grafičara uspeo je da učvrsti svoje mesto u prvom timu i pokaže izuzetan kvalitet i talenat, koji nije promakao skautima kluba iz Francuske.

Ove sezone je omladinski reprezentativac Senegala i nekadašnji član Dakar Atletika odigrao 14 mečeva na prvoligaškoj sceni za Grafose, uz jedan duel u Kupu Srbije, proveo je 1.360 minuta na terenu, postigao je jedan gol i u velikoj meri doprineo da Grafičar jesenji deo takmičenja završi na visokoj drugoj poziciji na tabeli. 

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što će jedan naš fudbaler pravo iz Mozzartbet Prve lige Srbije da nastavi karijeru u jednom od najkvalitetnijih šampionata u Evropi, prvenstvu Francuske. To je priznanje ne samo za Falua, koji je vanserijski talenat, već i za naš klub koji ove sezone proslavlja 100-godišnjicu postojanja. Drago nam je što smo mu u Grafičaru obezbedili uslove da nastavi svoj razvoj, i što smo mu pomogli da se što brže adaptira na evropski fudbal. Želimo mu svu sreću u godinama koje dolaze. Zaslužio ju je svojim profesionalnim odnosom na terenu i sjajnim karakterom od prvog dana od kada nam se pridružio. U Grafičaru će uvek imati iskrene prijatelje i podršku - rekao je Slobodan Govedarica, predsednik RFK Grafičar.

FK Rems je francuski fudbalski klub iz istoimenog grada sa severoistoka ove zemlje, koji je poznat i kao nezvanična svetska prestonica šampanjca, ali i kao grad u kom su svojevremeno krunisani gotovo svi francuski kraljevi. Prošlu sezonu je završio na 12. mestu u prvoj ligi, sa ambicijama da ove godine ostvare korak više. Klub je osnovan 1931. godine i domaće utakmice igra na stadionu August Delon, kapaciteta 21.684 sedećih mesta. Titulu prvaka osvajao je šest puta, od čega poslednju daleke 1962. godine, a u vitrinama ima i dva kupa Francuske, uz pet trofeja Superkupa.

Od poznatijih imena koji su nosili crveno-beli dres, Rems ističe legendarne Žista Fontena i Rajmonda Kopu, dok naši ljubitelji fudbala poznaju ovaj klub i po tome što je boje Francuza branio golman reprentacije Srbije Predrag Rajković. Trenutno je u redovima Remsa još jedan Srbin, i to talentovani golman Ognjen Lukić. Prva zvezda "crveno-belih" je napadač iz Engleske Balogun, vredan 14 miliona evra, zatim reprezentativac Japana Janua Ito, a legiju stranaca čine talentovani igrači sa gotovo svih kontinenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading