STIGLA SU NEKA LEPŠA VREMENA: "Građevinari" rešili veliki problem i započeli sa jačanjem igračkog kadra!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.01.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih osam prvenstvenih mečeva "građevinari" su ostvarili svega jedan trijumf, a kao posledica ostvarenja, klub je jesenji deo šampionata okončao na pretposlednjoj 15. poziciji prvoligaškog karavana.

STIGLA SU NEKA LEPŠA VREMENA: "Građevinari" rešili veliki problem i započeli sa jačanjem igračkog kadra!

Foto: FK Rad

Svega tri pobede "nebesko plavi" su ostvarili u jesenjem delu Prve lige Srbije i klubu predstoji grčevita borba kako bi izbegli sunovrat i kako se već na jesen 2023. godine na stadionu "Kralj Petar I" ne bi gledali srpskoligaški susreti.

 

S obziroma da je Fudbalskom klubu Rad ukinuta zabrana registrovanja novih fudbalera, "građevinari" su krenuli u formiranje sastava koji će moći da odgovori zacrtanim klupskim ciljevima.

Prvi potez povučen je angažovanjem trenera Igora Savića, a kako prenose beogradski mediji, klub sa Banjice će uskoro obelodaniti da su četiri igračka transfera realizovana.

Poslednja linija Rada biće pojačana tridesetjednogodišnjim Igorom Zonjićem. U pitanju je fudbaler u drugoj polovini 2017. godine već bio član banjičkog kluba, a ovoga puta među "građevinare" stiže iz crnogorskog OFK Petrovca za koji je nastupao tokom prethodnih šest meseci.

Foto: FK Rad

Novi šeg "građevinara" - Igor Savić

 

Još jedan defanzivac stiže iz redova novobeogradskog Radničkog. U pitanju je dvadesettrogodišnji Slađan Rakić koji je prošao fudbalsku školu Crvene zvezde,a zatim je u seniorskoj konkurenciji nastupao za Grafičar, subotički Spartak, Smederevo, Kolubaru i sremskomitrovački Radnički.

Treće pojačanje jeste dvadesetdevetogodišnje levo krilo Nemanja Mladenović koji je poslednji angažman imao u jermenskom Pjuniku. U pitanju je iskusni fudbaler koji poseduje i internacionalno iskustvo. Pored već pomenutog Pjunika iz Jerevana, nastupao je i za norveški Bodo/Glimt i grčku Larisu.

Za sada četvrto pojačanje, jese nekadašnji polaznik Radove fudbalske škole, Strahinja Karišić. Dvadesetpetpgpdošnji vezni fudbaler iza sebe ima iskustvo igranja u mlađim kategorijama španske Granade, engleskog Votforda i brazilskog Fluminensea. Godinu dana je bio član beogradskog Partizana, a na Banjicu stiže iz ekipe RFK Novi Sad 1921.

Kako se saznaje, u narednim danima se mogu očekivati nova lica na stadionu "Kralj Petar I". 

Da podsetimo, nastavak takmičenja u okviru drugog stepena srpskog takmičenja zakazan je za 25. februar, a u prvom susretu Rad gostuje na Novom Beogradu, ekipi Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading