SRPSKA ATINA KAO KOPAKABANA: Nekada je nosio dres Olimpijakosa - Karioka stigao u Novi Sad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.01.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kanarinci" stvaraju moćan tim.

SRPSKA ATINA KAO KOPAKABANA: Nekada je nosio dres Olimpijakosa - Karioka stigao u Novi Sad!

Foto: RFK Novi Sad 1921

U prvih osam prvenstvenih mečeva tokom prethodne jeseni, fudbaleri RFK Novi Sad 1921 ostvarili su svega jedan trijumf (Trayal 2:1) i činilo se da je pred "kanarincima" teška borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

 

Finiš prvog dela sezone doneo je potpuni preokret u rezultatskim ostvarenjima. Od polovine meseca oktobra, Novosađani su zabeležili pet trijumfa u šest odigranih mečeva i kao rezultat takvog ostvarenja klub je prethodnu jesen okončao na šestoj poziciji sa samo bodom manje u odnosu na sremskomitrovački Radnički koji se nalazi na poziciji koja donosi plasman u baraž za popunu superligaškog karavana.

U cilju ostvarenja što boljih rezultata klub je tokom zimske pauze započeo sa značajnim jačanjem igračkog kadra. Od ranije je poznato da su novi "kanarinci" postali Regan Obeng, Ljubiša Reljić i Ognjen Mažić, a klub je sada obelodanio još pet transfera (četiri fudbalera i jedan trener) nakon kojih je potpuno jasno šta je glavni cilj Novosađana u nastavku sezone.

Stručni štab klub pojačan je dolaskom Sava Kovačevića koji će u narednom periodu biti pomoćnik šefu stručnog štaba Branku Žigiću, a zatim su redom, potpise na ugovornu obavezu stavljali i fudbaleri Miloš Milovanović (Mladost GAT Novi Sad), David Hrubik (Sloga Doboj) i golman Sava Prodanović (Zvezdara), a prava transfer bomba eksplodirala je u četvrtak 26. janura.

 

Naime, novi član novosadskog prvoligaša postao je brazilski internacionalac Leandro Pinto.

Dvadesetdevetogodišnji Brazilac rođen je u Sao Paolu i igra na poziciji centralnog beka. Sa svega 17 godina stigao je u Grčku gde je nastupao za Olimpijakos iz Pireja, a zatim je nastupao za grčke klubove Doksu iz Drame, AEL Kaloni, PAJ Janjinu, Larisu, Trikalu i olimpijakos sa Volosa. Prvi deo sezone 2017/18 proveo je u kiparskoj Doksi Katokopias, a zatim stiže u Srbiju gde je do sada nastupao za novosadski Proleter, TSC i surdulički Radnik.

Potpuno je jasno da se na "Detelinari" stvara ekipa koje će mnogima tokom predstojećeg proleća pomrsiti računa, a možda ćemo "kanarince" nakon šest decenija ponovo gledati u elitnom rangu.

Premijerni susret u prolećnom delu sezone, ekipa RFK Novi Sad 1921 odigraće u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Trayala. Navedni susret na programu je 25. februara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading