GRAFIČAR IGRAO, POLJACI POGAĐALI: Poraz koji ne boli - četa Marka Neđića izgubila od Zaglebja!

Autor:

Sport

18.01.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastup tima sa Senjaka definitivno može da raduje.

GRAFIČAR IGRAO, POLJACI POGAĐALI: Poraz koji ne boli - četa Marka Neđića izgubila od Zaglebja!

Foto: RFK Grafičar

FK Grafičar

Fudbaleri Grafičara doživeli su poraz u prvom pripremnom meču u Antaliji!

Republika

Tim sa Senjaka odmerio je snage sa članom elitnog ranga Poljske, Zaglebjem, i četa Marka Neđića upisala je neuspeh - konačan rezultat glasio je 0:3 (0:1).

Prvi deo igre bio je izjednačen, a poljski tim do prednosti je došao u 18. minutu posle prekida. Kasalica je imao sjajnu šansu da izjednači u 30. minutu, ali je protivnički golman bio na nivou, te se na odmor otišlo rezultatom 0:1.

Blickrigom u nastavku i golovima u 50. odnosno 51. minutu, Zaglebje je došlo do velike prednosti. Odličnu šansu u 78. minutu imao je i Andrija Kaluđerović, ali je lopta otišla malo pored gola, a nešto kasnije isti igrač našao se u još dve prilike, ipak, promene rezultata nije bilo te je na kraju ostalo Grafičar - Zaglebje 0:3.

Za Grafičar su meč počeli Manojlović, Radojević, Vukićević, Jovanović, Nedeljković, Vasiljević (kapiten), Ćurić, Dimitrić, Stojčev, Kasalica i Bubanj, a u nastavku su igrali: Guteša, Bajić, Petrović, Mrkela, Vico, Stajić, Krsmanović, Nikolašević, Kaluđerović Mijatović i Cvetković.

Po završetku utakmice svoje utiske izneo je šef stručnog štaba, Marko Neđić.

- Danas je prva utakmica, a Zaglebje, kao što znate, već završava pripreme, momci su uigrani. Mi imamo dosta novih momaka, dobili su svi šansu po poluvreme, jedino su Krsmanović i Mrkela koji su bili prehlađeni igrali malo manje, po pola sata. Plan je ispunjen, raduje me dosta napravljenih šansi i što smo izvršili pritisak koji smo hteli. Prvi gol smo primili iz prekida, u drugom poluvremenu su pala dva brza gola, ali sam zadovoljan. Možda čak više prvim poluvremenom i pored toga što smo u drugom imali izglednije šanse. Idemo dalje da se uigravamo, ali sam, sve u svemu, jako zadovoljan - istakao je Neđić, pa se dotakao i povređenih igrača:

- Lakše su povrede i Ibanjeza i Đurića, nismo hteli da rizikujemo, biće spremni već za sledeći trening.

Filip Vasiljević takođe je bio nezadovoljan rezultatom, i pored toga što je igra delovala više nego korektno.

- Igrali smo dobro, nismo iskoristili svoje šanse, a protivnik je to surovo kaznio iz prekida i naših sitnih grešaka. Nastavljamo da radimo u istom ritmu, ovo nam je bila tek prva utakmica i u narednim očekujemo da će sve doći na svoje.

U izostanku Luča Ibanjeza Vasiljević je nosio kapitensku traku i otkrio nam je kako se osećao:

- Prvi put sam bio kapiten od starta utakmice. Velika je čast nositi traku Grafičara i predvoditi ovakvu ekipu momaka. Nadam se da ću sledeći put imati više sreće, te da će se dobra igra nagraditi i rezultatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading