MOTORI UPALJENI, CILJEVI JASNI! Grafičar u Turskoj: Na terenu "puca", van njega - zabava! Stojčev "pod pritiskom", Kaluđerović otkrio zanimljivu anegdotu!

Autor:

Sport

09.01.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabavno je u Lari.

MOTORI UPALJENI, CILJEVI JASNI! Grafičar u Turskoj: Na terenu "puca", van njega - zabava! Stojčev "pod pritiskom", Kaluđerović otkrio zanimljivu anegdotu!

Foto: RFK Grafičar

FK Grafičar pripreme

Red, rad i disciplina.

Republika
 

Dobro, malo i zabave, ali sve u cilju odlične atmosfere u ekipi. Fudbaleri Grafičara nalaze se u turskoj Lari, delu Antalije, gde polako, ali sigurno, pale motore i hvataju zalet za drugi deo sezone.

Svi ciljevi kluba u prvom delu su ispunjeni - trener Marko Neđić, uz pomoć stručnog štaba i igrača, izbacio je čak pet fudbalera u Superligu Srbije, a profitirala je i Crvena zvezda. Uz to, primarni cilj pratili su i rezultati, a u igrama Grafičara uživali su svi neutralni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu. A, kako i ne bi kada je moto ove ekipe - ofanzivno i na gol više!

Svoje utiske po dolasku u Antaliju izneo je i šef stručnog štaba, Marko Neđić:

- Stigli smo juče, danas smo krenuli sa radom, momci su malo odmorili posle puta. Uslovi su izvanredni, zahvaljujem se klubu na tome. Pred nama je samo naporan rad. Napravljen je plan i program, imaćemo svaki dan po dva treninga.  Imaćemo pet utakmica, četiri su već dogovorene, za jednu tražimo protivnika. Imamo veliki broj igrača i želimo svim momcima da damo šansu. Očekujemo još dva igrača da stignu, oni su iz inostranstva. Takođe, dva igrača su prehlađena, pa će doći naknadno. Imamo preko 30 igrača i želimo svima da damo šansu da, uz rad, pokažu šta znaju i na utakmici - počeo je Neđić, pa se dotakao i ambicija za drugi deo sezone:

 

- Mi smo razvojni tim Zvezde, pa su i ambicije povezane sa tom činjenicom. Uspeli smo da damo već pet igrača u superligaške klubove, to je nama cilj, da razvijemo što više mladih igrača. I ove godine smo priključili dosta mladih igrača Zvezde našem prvom timu i očekujemo da se oni afirmišu kroz par starijih igrača imamo par potencijalnih pojačanja, tako da verujem da će i ova polusezona biti uspešna za te momke, a mi ćemo igrati ofanzivno, na gol više i gledaćemo da što više razvijemo mlade fudbalere.

Tim su napustili neki veoma bitni fudbaleri, ali Neđić tvrdi da zamena postoji.

- Pa, dobro, momci koji su otišli su stvarno bili okosnica ekipe, pa će nam ove pripreme i služiti da to nadomestimo, da sastavimo kostur ekipe. Koga nema, bez njega se može, naravno, gledaćemo da što bolje pripremimo ove momke, da se što bolje uklope u naš sistem i pokažu kvalitet - zaključio je šef stručnog štaba Grafičara.

Na treninzima se radi odlično i u svaku vežbu, duel, šut, sklek ili skok se ulazi maksimalno. Jedan od najiskusnijih u timu, Miloš Stojčev, govorio je o pripremama, ali mu nije bilo lako da da izjavu!

- Dugo očekivane pripreme, jako je lep osećaj da smo svi na okupu. Malo izmenjen sastav, ali smo i dalje najmlađi. A pripreme nisam brojao, ima ih preko tridesetak. Prezadovoljan sam uslovima, bio sam par puta u istom hotelu, imamo sve uslove. Svaku utakmicu ćemo ići na pobedu, da budemo prepoznatljivi. Da gajimo napadački stil igre, idemo na gol više. I to je ono što ćemo se potruditi da uradimo - rekao je Miloš Stojčev, a onda otkrio ko je to pokušao da ga omete i potvrdio da je atmosfera u ekipi fenomenalna.

U narednom video snimku pogledajte o kome se to radi.

 

 

Uz Stojčeva, jedan od najiskusnijih je i Andrija Kaluđerović. On je otkrio zanimljivu anegdotu - neki njegovi saigrači nisu bili ni rođeni kada je on prvi put "terao loptu" po terenima u Antaliji.

- Ovo su mi, ne znam ni ja sam po redu koje pripreme. Rekao sam ovim momcima, kada sam bio u Antaliji prvi put sa OFK Beogradom većina ovih igrača nije bilo ni rođeno. Ovo su ko zna koje pripreme po redu, ali im se uvek radujem i uživam ovde sa decom. Atmosfera je odlična, momci zajedno sa stručnim štabom, prave pravu atmosferu i od kada sam došao zaista uživam možda kao nikad u karijeri, što se tiče tog odnosa sa trenerima i mlađim igračima koji nas poštuju. Nemam stvarno niti jednu ružnu reč - istakao je Andrija Kaluđerović, pa se posvetio ambicijama kluba:

- Ambicije su da pobeđujemo svaku utakmicu. Mi smo Zvezda B, pa kako oni svaki meč idu na pobedu, tako i mi moramo. Niko ne garantuje da će se to desiti, ali pokušaćemo!

Dakle, "grafosi" su upalili motore, a ako se po jutru dan poznaje - nebo je granica za četu Marka Neđića!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading