DRUGARSTVO PRE SVEGA: Kolektiv Košutnjaka je jedna velika porodica!

Autor:

Sport

18.01.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezonu su u startu započeli sa minusom, a na zimsku pauzu idu sa samo jednim bodom zaostatka za liderom.

DRUGARSTVO PRE SVEGA: Kolektiv Košutnjaka je jedna velika porodica!

Foto: FK Koštunjak Kragujevac

Ekipa Košutnjaka igra svoju drugu vezanu sezonu u Prvoj ligi Kragujevca. Prošle godine odmah po upadanju u viši rang imali su priliku za ponovnu promociju, ali je Napredak (Gračac) izašao kao pobednik baraža.

Jesenji deo prvenstva Koštunjak je sa 27 bodova završio na drugoj poziciji, lider ekipa Zastave ima samo bod više. O planovima za nastavak prvenstva i ambicijama kluba razgovarali smo sa predsednikom Denisom Brajovićem. 

- Funkciju predsednika preuzeo sam u sezoni 2019/2020 koja je prekinuta iz svima nama dobro poznatih razloga. To je na neki način nama i dobro došlo, nije bilo mečeva pa smo se bacili na sređivanje terena, svlačionica, rađen je reprogram dugova - započeo je razgovor za portal Republika.rs direktor i igrač Košutnjaka.

Pored funkcije u upravi kluba i dalje ste aktivan član igračkog kadra?

- Fudbal igram od svoje devete godine. Kratak period proveo sam u omladinskom pogonu Crvene zvezde, dok sam u seniorskom rangu uglavnom igrao u našim klubovima u okolini. Nosio sam dres Šumadije (Kragujevac), Radničkog, Vodojaža, Maršića.. 

 

 

Po povratku u Prvu ligu stvorila se prilika i za ulazak u zonu?

- Igrali smo baraž protiv ekipe Napretka iz Gračca, ali nismo uspeli da obezbedimo viši rang. Napredak je tim sa većim fondom igrača i dosta više ulaganja. Ozbiljno se radi na svim poljima što pokazuje i njihov trenutni plasman u zoni. 

Koji su ciljevi postavljeni pred početak ove sezone?

- U suštini je bilo planiran napad na prvo mesto, ali bez nekog velikog pritiska, ukoliko dođe do toga odlično. Izlazimo na teren da se igramo, pa neka uvek pobedi bolji. Nama je najbitnije drugarstvo, svi manje više radimo u istoj firmi i družimo se godinama. Uvek je tu druženje posle utakmice, bilo da pobedimo ili izgubimo. Dosta se družimo, zajedno ispratimo neku utakmicu na televiziji..

U samom startu ste krenuli sa zaostatkom od tri boda?

- U zadnjem kolu prošle sezone nismo mogli da sakupimo dovoljan fond igrača za utakmicu zbog bolesti. Dugačka je bile sezona, tada smo igrali i kup, igralo se po rasporedu sreda-nedelja. U kupu smo stigli do finala gde smo nažalost završili kao drugoplasirani. 

Hoće li biti promena u igračkom kadru za prolećni deo sezone?

- Za sada smo doveli dva nova igrača. Većina njih iz jesenjeg dela je i dalje sa nama. Sada, ukoliko se pojavi neki igrač koji bi hteo da obuče nas dres i za kojeg mislimo da je kvalitetan, naravno da ćemo pokušati da ga angažujemo. 

Redovno se radi na infrastrukturi u klubu?

- Postavili smo reflektore u krugu oko stadiona, takođe je i stadion osvetljen. Sredili smo svlačionice, menjamo ogradu, žicu.. Naš teren je u šumi, okolo je drveće, baš je lep ambijent i to moramo stalno održavati. Uvek se radi nešto. 

Tu su i uvek verna grupa navijača, popularni "Irvasi"?

- To su uglavnom deca iz osnovne škole koji su tu iz istog naselja. Dolaze da nas bodre i da nas gledaju. Napravili su svoje zastave, tu je i bubanj na utakmicama. Bodre nas uvek kad god mogu i zahvalni smo im na tome. 

Republika

Foto: FK Koštunjak Kragujevac

Irvasi bodre Koštunjak

Sastav Košutnjaka će na proleće pokušati igrama na terenu da obezbedi plasman u viši rang, ako do toga ne dođe ništa se naručito neće promeniti. Drugarstva i međuosobnog poštovanja će biti uvek.

Prvi meč u nastavku sezone Košutnjak igra pred svojim navijačima protiv ekipe Pobede, od koje su u prvom susretu poraženi rezultatom 3:1. To je i njihov jedini meč u kojem su ostali bez bodova u prvom delu sezone. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading