PRVOJANUARSKA TRANSFER BOMBA: Iz ruske prestonice u Beograd! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.01.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dve decenije bio je pomoćnik ruskog selektora, a sada će po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri preuzeti jedan srpski klub.

PRVOJANUARSKA TRANSFER BOMBA: Iz ruske prestonice u Beograd! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Andrej Černišov, pedesetčetvorogodišnji ruski fudbalski stručnjak, nakon pet i po godina vraća se u srpski fudbal.

 

Pune dve godine (2015. - 2017.) predvodio je subotički Spartak, a sada će sesti na klupu novobeogradskog Radničkog koji se ove sezone takmiči u okviru Prve lige Srbije

"Majstori" su se krajem meseca novembra rastali sa dotadašnjim trenerom Milošem Joksićem, a klub će u borbu za opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbalskog takmičenja krenuti sa prekaljenim internacionalcem na klupi.

Tokom dosadašnje trenerske karijere koja traje već više od dve decenije, rođeni Moskovljanin je bio pomoćnih selektora u ruskom nacionalnom timu, a kao ka otrener samostalno j radio u moskovskom Spartaku, Dinamu iz Tbilisija, Vitebsku, Dinamo Brijansku, kazahstankom Akžajiku, kuvajtskom Al-Fahahelu. moskovskom Torpedu, Al-Kadisiju iz Kuvajta, subotičkom Spartaku, Al-Tadamonu iz Kuvajta, grčkoj AE Sparti, makedonskoj Belasici iz Strumice, a prethodnih godinu i po dana sedeo je na klupi ekipe Mohamedan iz Indije.

 

Ekipa novobeogradskog Radničkog je prvi deo šampionata u okviru drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja okončala na 12. poziciji i predstoji im velika borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

Priliku za zvanični debi na klupi novog kluba Černišov će imati 25. februara kada Radnički na svom terenu u veoma važnom meču dočekuje beogradski Rad.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading