POJAČANJA STIŽU IZ SOPSTVENIH REDOVA: Plan je potpuno jasan - uz ostvarenje klupskih ambicija, radi se i na afirmaciji mladih fudbalera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.12.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulaganje u budućnost se nastavlja.

POJAČANJA STIŽU IZ SOPSTVENIH REDOVA: Plan je potpuno jasan - uz ostvarenje klupskih ambicija, radi se i na afirmaciji mladih fudbalera!

Foto: Starsport

Mlade nade RFK Grafičara prethodne jeseni ostvarile su zadovoljavajuće rezultate. U okviru Omladinske lige Srbije popularni "Grafosi" su ostvarili šest pobeda, četiri remija i sedam poraza i sa 22 osvojena boda prvi deo šampionata okončali su na 11. poziciji.

 

Ostvarenja mladih fudbalera Grafičara mogla su biti i znatno bolja da u poslednja tri prvenstvena kola nisu remizirali sa Crvenom zvezdaom (2:2) i poraženi od Voždovca (0:2) i lučanske Mladosti (0:1).

Međutim, ono što je mnogo važnije svima u sportskom kolektivu sa Senjaka, jeste činjenica da u mlađim kategorijama kluba stasavaju budući prvotimci, a već ove zime priliku da se nametnu treneru Marku Neđiću imače Tadija Crnojević i Boris Cvetković.

Njih dvojica su zapaženim igrama u omladinskom timu sebi prokrčili put ka seniorskom fudbalu, a u Grafičaru od njih mnogo očekuju u godinama pred nama.

Foto: FK Crvena zvezda omladinska škola

O njima će se tek pričati - Tadija Crnojević i Boris Cvetković

 

Tadija Crnojević (17) pokriva pozicije centralnog beka, a u redove "Grafosa" stigao je leta 2021. godine iz Čukaričkog.

Osamnaestogodišnji Boris Cvetković može da pokriva obe krilne pozicije, ali mu je primarno mesto uz desnu aut liniju. U filijalu Crvene zvezde je stigao pre samo šest meseci iz redova Čukaričkog, a pre Banovog brda pohađao je fudbalsku školu Partizana i Voždovca. 

Da podsetimo, seniorski tim Grafičara jesenji deo sezone u okviru Prve lige Srbije okončao je na deobi druge pozicije sa ekipom pančevačkog Železničara i na proleće predstoji velika borba kada je plasman u elitni rang srpskog fudbala u pitanju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading