NOVOGODIŠNJI POKLONI VEĆ STIGLI: U Manđelosu se stvara respektabilna ekipa!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.12.2022

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesto poznato po plantažama voća predstojećeg proleća biće i u fokusu sremskog fudbala.

NOVOGODIŠNJI POKLONI VEĆ STIGLI: U Manđelosu se stvara respektabilna ekipa!

Foto: FK Fruškogorac Manđeloš

Manđelos mesto koje se nalazi severno od Sremske Mitrovice, na obroncima Fruške gore, pored već pomenutih voćnoh plantaža može se podičiti i kvalitetnom rakijom. Istorijski gledano poznato je i po izvoru Vranjaš koje je u rimsko doba snabdevalo vodom Sirmijum, a danas se ovo mesto može podičiti i fudbalskim mezimčetom koje predstojećeg proleća ima velike planove.

 

Fudbalski klub Fruškogorac poslednje dve sezone proživljva svoje najlepše fudbalske snove. U sezoni 2020/21 kroz Međuopštinsku ligu Srem-Zapad izborili su plasman u viši rang i već drugu sezonu egzistiraju u okviru Sremske lige.

Prethodne jeseni fudbaleri iz Manđelosa zauzeli su 13. poziciju sa skorom od četiri pobede, pet remija i šest poraza i izvesno je da im u nastavku sezone predstoji borba za očuvanje statusa u Sremskoj ligi. 

Učinak u prvom delu šampionata je mogao biti i daleko povoljniji, ali fudbaleri Fruškogorca u poslednjih pet prvenstvenih duela nisu uspeli da osete slast pobede. Od 16. oktobra kada su na svom terenu savladali ekipu Graničara iz Kuzmina rezultatom 2:0, zabeležili su tri remija (Hajduk Višnjićevo 1:1, Srem Sremski Mihaljevci 0:0, Budućnost Salaš Noćajski 2:2), a dva puta su teren napuštali pognutih glava (Sremac Vojka 1:2, Podrinje Mačvanska Mitrovica 1:2).

 

U želji da ekipa predstojeća iskušenja dočeka što spremnije, klub je u pauzi između dva dela šampionata odlučio da imenuje novog šefa stručnog štaba. U narednom periodu ekipu će sa klupe predvoditi Zoran Ivić, a istovremeno je i igrački roster ojačan. Novi članovi Fruškogorca postali su vezni fudbaler Nenad Mijailović i napadač Lazar Đurđević.

Borbu za prolećne bodove Fruškogorac započinje gostovanjem u Ogaru ekipi Šumara. Prvi meč ove dve ekipe okončan je trijumfom Šumara rezultatom 5:2.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading