JESENJI PRVAK: Tim iz Gložana poučen prošlom sezonom spreman za viši rang!

Autor:

Sport

15.12.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Gložanu svi veruju u titulu na kraju sezone!

JESENJI PRVAK: Tim iz Gložana poučen prošlom sezonom spreman za viši rang!

Foto: FK Morava Gložane

Morava je posle šest godina pauze opet krenula da se takmiči. Prošle sezone plasman u Međuopštinsku Jablaničku ligu izmakao im je za jedan bod. Ove godine titula jesenjeg prvaka Gradske lige Leskovac uliva nadu za pehar i na kraju.

Republika

Sastav iz Gložana sa učinkom 9-2-1 i 29 bodova beži tri boda prvom pratiocu ekipi Atletika iz Donje Jajine. Sa 31 postignutim golom predstavljaju tek četvrti napad u ligi, ali se njihova mreža tresla samo devet puta, i u tom paramteru su najbolji u prvenstvu. Druga najbolja odbrana u ligi je primila čak osam golova više. 

Republika

Foto: FK Morava Gložane

 

 

O polusezoni kao i o daljim planovima razgovarali smo sa Jasminom Krstićem. Krstić je standardni član tima. U prvog delu prvenstva postigao je sedam golova, a za 12 je asistirao.

Kao i pred početak prošle takmičarske godine, i ove je cilj bio prvo mesto?

- Tako je, verovali smo da možemo i prošle godine da ga ostvarimo, ali nismo uspeli. Ceo tim je ostao na okupu za novu sezonu, već se svi dobro poznajemo i za sada nam odlično ide. 

Republika

Foto: FK Morava Gložane

Već se počelo sa pripremama za proleće

 

Domaći teren velika prednost zbog prisutnosti navijača.

- Kada igramo na svom stadionu imamo između 100-150 ljudi koji nas bodre. Takođe i naš prvi pratioc je sa maksimalnim učinkom kod kuće, u nastavku prvenstva im idemo na noge i nadamo se da ćemo uspeti da im prekinemo taj niz. Pred našim navijačima savladali smo ih rezultatom 3:0.

Dosta ekipa muče problemi oko uslova za viši rang, ali kod Vas to nije slučaj?

- Tokom godina se radilo na usavršavanju i jačanju infrastrukture, sada su teren i svlačionice stvarno na odličnom nivou, i po tom pitanju smo spremni.

Transfer period je pred vratima, da li ima aktivnosti već?

- Tim će verovatno ostati na okupu. Već ima priče oko pojačanja, verovatno ćemo probati da dovedemo klasičnog špic igrača jer nam je to dosta pravilo problema u toku polusezone. 

U polusezoni se najviše istakao Stefan Kostadinović svojim učinkom pred golom protivnika.

- Stefan je naš najbolji igrač jesenjeg dela, ujedno je i najbolji strelac. Postigao je skoro polovinu naših golova (15). Treba istaći i dvojac u odbrani Kočić - Stamenković koji su u velikoj meri doprineli da imamo najmanje primljenih pogodaka.

Republika

Foto: FK Morava Gložane

Nenad Marinković desno na slici

 

I u Kini se čulo za Moravu iz Gložana. 

- Predsednik kluba Nenad Marinković je zbog posla na dalekom istoku, ali nas i od tamo prati i podržava. 

Ekipa Morave prolećni deo prvenstva otvara na svom terenu protiv Napretka. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading