ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE: Kad "Buskovci" slave - uz pesmu određene važne klupske smernice! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.12.2022

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njihovim vitrinama nema najznačajnijih nacionalnih trofeja, daleko su od elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, ali oni predstavljaju živu istoriju loptanja ove zemlje.

ODRŽANO TRADICIONALNO DRUŽENJE: Kad "Buskovci" slave - uz pesmu određene važne klupske smernice! (VIDEO)

Foto: FK BUSK

Beogradski Univerzitetski Sportski Klub jedan je od četiri najstarija srpska fudbalska kluba. Osnovani su 1913. godine zahvaljujući studentima Beogradskog univerziteta neposredno pred početak Velikog rata. Svoju prvu utakmicu popularni "Buskovci" odigrali su u sezoni 1913/14 protiv SK Velike Srbije i poraženi su rezultatom 0:2.

 

BUSK se trenutno takmiči u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A" i prvi deo sezone 2022/23 okončali su na četvrtoj poziciji sa skorom od sedam pobeda, dva remija i tri poraza i jasno je da će u nastavku šampionata pokušati da se uključe u borbu za vrh tabele i pomute račune Bežaniji, Velikoj Moštanici i Železniku 1930 koji slove za glavne favorite ovog ranga takmičenja.

Povodom okončanja jesenjeg dela sezone "mali, veliki" beogradski klub organizovao je proslavu, tzv. "Buskovo veče". Okupljenima su se obratili trener Zoran Kovačević, kao i sadašnji i bivši prvi predsednik kluba Vlada Pavićević i Nenad Radojević.

Istovremeno nagrađeni su i laureati prethodne jeseni:

- Kapiten Nikola Pavlović, najbolje ocenjeni igrač sa srednjom ocenom 7,90;

- Nikola Obrovski, drugi u rangu, sa ocenom 7,75;

- Milan Đokić, treći u rangu, sa ocenom 7,60;

- Marko Drobnjak, najbolji strelac ekipe sa devet postignuti golova i

- Tihimir Marković, igrač koji je prisustvovao svim utakmicama i treninzima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ФК БУСК (@fkbusk1913)

 

Istovremeno, velika pažnja je posvećena veteranima kluba, a istovremeno određene su smernice glavne proslave 110. godina postojanja kluba koja će biti održana 20. marta 2023. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading