ZASLUŽUJEMO PLASMAN U PRVU BEOGRADSKU LIGU: Predsednik Avale 1939 nema dilemu - uz viši rang, prioritet je i razvoj škole fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.12.2022

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza njih je sjajna polusezona, a predstoji im borba za plasman u rang u kojem nisu bili od sezone 2017/18.

ZASLUŽUJEMO PLASMAN U PRVU BEOGRADSKU LIGU: Predsednik Avale 1939 nema dilemu - uz viši rang, prioritet je i razvoj škole fudbala!

Foto: FK Avala 1939

Fudbaleri Avale 1939 prvi deo šampionata u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B" okončali su na liderskoj poziciji. Ekipa iz Belog Potoka u 12 odigranih mečeva ostvarila je devet pobeda i tri remija što im je donelo bod prednosti nakon jesenjeg dela sezone u odnosu na PKB Kovilovo.

 

Po oknčanju prvog dela šampionata utiske je u razgovoru za "Sportski žurnal" sumirao prvi čovek kluba Dragiša Đukić:

- Poslednjih nekoliko sezona pri vrhu smo Međuopštinske lige Bili smo konkurentni, ali nismo uspevali da odemo do kraja. Prethodnu sezonu smo okončali na drugoj poziciji iza Ravne Gore, a sada verujemo da ćemo ovu okončati na poziciji "broj jedan". Liga je izjednačena. Ima mnogo kvalitetnih ekipa i pored činjenice da je upitanju poslednji rang takmičenja.

Tokom proleća vodiće se velika borba sa glavnim konkurentom, ekipom PKB Kovilova:

- Cenimo konkurenciju, ali trudićemo se da odolimo. Sa uslovima koje posedujemo i igračkim kadrom zaslužujemo mesto u Prvoj beogradskoj ligi. Nemanja Jović, diplomirani difovac, nekadašnji igrač Avale, a sada šef stručnog štaba, sjajno predvodi ovaj tim i imamo sve uslove da na kraju sezone slavimo.

Ekipa je ostvarila devet trijumfa u 12 odigranih mečeva uz fantastičan gol koeficijent 35-6:

- Mogli smo da imamo i pobedu više, ali ne smemo biti nezadovoljni u ovako izjednačenoj ligi. Nikoga ne bih od igrača izdvajao. Sve je učinjeno zahvaljujući radu, kolektivu i hemiji koja postoi unutar ekipe. Tim je sasrtavljen od igrač iz Belog Potoka i okolnih mesta. Meštani vole ovaj klub i na svakom meču ih ima stotinak u publici. Nadamo se samo većoj saradnji sa opštinom.

Foto: FK Avala 1939

Misle na budućnost - FK Avala 1939

 

Avala 1939 razmišlja i o budućnosti:

- Naša škola fudbala ima pedesetak polaznika. Sa njima rade treneri Miković i Jeremić. Pored plasmana u viši rang, cilj kuba je i da u narednoj sezoni ima stotinak polaznika fudbalske škole - istakao je prvi čovek jesenjeg šampiona Međuopštinske lige Beograd - "grupa B"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading