PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Zvezdara!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.12.2022

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji deo beogradske grupe srpskoligaškog karavana mogao bi da se definiše na poseban način. Dok se dvoje svađaju, treći koristi situaciju.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Zvezdara!

Foto: FK Zvezdara

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Srpske lige Beograd, jeste ekipa Fudbalskog kluba Zvezdara.

 
- Istorijat kluba:

Popularne "Bulke" osnovane su 1951. godine pod nazivom Bulbulderac, a tokom svog postojanja nekoliko puta su menjali ime. Već 1960. godine klub je poneo ime BSK, a u periodu od 1974. do 2002. nosio je naziv OFK Zvezdara. Narednu deceniju takmičio se pod imenom pod kojim je i osnovan, da bi sadašnji naziv poneo jula 2013. godine.

Svoj procvat ekipa doživljava u poslednjim godinama XX veka, a u sezoni 2000/01 stiže do istorijskog rezultata, plasmana u elitni rang SR Jugoslavije. Borba za bodove kratko je trajala. OFK Zvezdara je premijeru u najvišem rangu okončala na poslednjoj poziciji, usledio je povratak u drugi stepen takmičenja, ali se klub fuzionisao sa Sremom iz Sremske Mitrovice, čime je faktički morao da krene od najnižeg ranga beogradskog fudbala.

Poslednje četiri sezone klub se takmiči u Srpskoj ligi Beograd u kojoj redovno osvaja poziciju u gornjem domu, a čini se da je došlo vreme da se klub u dogledno vreme ponovo okuša u elitnom rangu, a da bi do togla došlo, "Bulke" moraju da načine prvi korak, tj. plasman u prvoligaški karavan.

- Sezona 2022/23:

Dobro su fudbaleri Zvezdare ušli u sezonu. Ekipa sa stadiona u Ulici Ljubice Luković čak 12 uvodih kola nije znala za neuspeh, ali je ih je veliki brojnerešenih rezultata koštao ranijeg preuzimanja liderske pozicije. Tokom tog perioda uglavnom su se na liderskojpoziciji nalazile ekipe Sinđelića i Torlaka iz Kumodraža, ali su "Bulke" nakon 11. kola i remija protiv novobeogradskog Ušća (0:0) konačno preuzele prvu poziciju koju nisu ispuštale do kraja jeseni.

Ključni momenta prvog dela šampionata dogodio se u 14. kolu kada je Zvezdara na svom terenu savladala Torlak rezultatom 2:1 čime su se i definitivno osamili na vrhu tabele.

Treba napomenuti da su jedini poraz fudbaleri Zvezdare doživeli u duelu protiv Brodarca u okviru 13. kola. Na stadionu "kraj Starog sajmišta" Zvezdara je 6. novembra poražena rezultatom 0:2.

 

 

- Golgeteri:

Lider beogradske grupe srpskoligaškog karavana, tokom jeseni nij bio preterano efikasan. Na 15 odigranih mečeva "Bulke" su postigle 21 pogodak, a u listu strelaca se upisivalo osam fudbalera. Najefikasniji učinak ostvario je Filip Đorđević koji je sedam puta matirao protivničke golmane. Vuk Vuković se tri puta upisivao u listu strelaca, dok su Srđan Todorović i Čobeljić to učinili jedan put manje. Po jedan pogodak postigli su Stefan Maksimović, Nikola Sarić, Uroš Vukićević i David Alempijević.

Treba napomenuti da je odbrana Zvezdare kapitulirala svega osam puta.

Foto: Youtube.com/printscreen

Filip Đorđević - FK Zvezdara

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Zvezdara - Zemun 3:0

2. kolo: Jedinstvo (S) - Zvezdara 1:1

3. kolo: Zvezdara - Studentski grad 1:0

4. kolo: BSK Borča - Zvezdara 0:1

5. kolo: Zvezdara - OFK Beograd 1:1

6. kolo: BASK TEK - Zvezdara 0:2

7. kolo: Zvezdara - Sinđelić 0:0

8. kolo: Borac (L) - Zvezdara 1:4

9. kolo: Zvezdara - Budućnost (D) 1:1

10. kolo: Zvezdara - Teleoptik 2:1

11. kolo: Ušće Novi Beograd - Zvezdara 0:0

12. kolo: Zvezdara - Prva Iskra 2:0

13. kolo: Brodarac - Zvezdara 2:0

14. kolo: Zvezdara - Torlak 2:1

15. kolo: Radnički (O) - Zvezdara 0:1

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Borba za plasman u Prvu ligu Srbije kreće velikim derbijem. Već u prvom prolećnom kolu snage će na stadionu u Gornjoj varoši odmeriti dve prvoplasirane ekipe Zemuna i Zvezdara. Nakon tog meča, mnogo toga će biti jasnije kada je borba za viši rang u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading