TUREKOVAC IZNENADIO U KOMŠIJSKOM DERBIJU: Tri boda za najavu boljih rezultata na proleće!

Autor:

Sport

04.12.2022

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U odloženoj utakmici 12. kola Turekovac je u gostima danas savladao Derbi rezultatom 2:1.

TUREKOVAC IZNENADIO U KOMŠIJSKOM DERBIJU: Tri boda za najavu boljih rezultata na proleće!

Foto: FK Turekovac

Sada je i zvanično završen jesenji deo polusezone Gradske lige Leskovac. Turekovac je u komšijskom derbiju uspeo da osvoji jako bitna tri boda.

Republika

Od prvog minuta gostujući sastav izašao je visoko od svog gola što je iznenadilo domaći tim. 

Već u prvih 60 sekundi zatresla se mreža na utakmici. Lopta u prostor Kočića za mladog Miloševića koji odličnim udarcem dovodi Turekovac u vođstvo od 1:0.

Sastav Derbija iznenađen ranim golom polako uspostavlja svoju igru, ali onda se dešava novo iznenađenje na meču. Udarac iz ugla za goste. Odličan ubačaj u kazneni prostor Stankovića šalje njegov prezimenjak iz suparničkog tabora. Lopta stiže do Dušana Milenkovića koji pogađa za 2:0.

Domaći tim po mnogima zbunjen posle dva gola u svojoj mreži, pokušava da uzvrati na drugoj strani, ali bez prave prilike. Na poluvreme se otišlo rezultatom 2:0 za Turekovac.

Ušli su igrači Derbija odlučnije u nastavak utakmice, ali opet nije bilo izglednih prilika pred golom Stojanovića. Posle 15 minuta igre u drugom poluvremenu trener domaćih iskoristio je pravo na sve izmene. 

U 67. minutu Rajko Dević pokazuje na belu tačku za domaće. Precizan sa kreča bio je Gligorijević Aleksandar za 2:1.

Do kraja meča viđena je velika borba na obe strane, gosti su nekoliko minuta posle primljenog gola ostali i sa igračem manje. Drugi žuti karton pokazan je Kociću u 70. minutu.

Pokušavali su domaći igrači svim silama da dođu do izjednačenja, ali su igrači Turekovca odlično postavljenim linijama uspeli da sačuvaju rezultat.

Ovom pobedom ekipa Turekovca skočila je na peto mesto na tabeli, tim Derbija ostao je na trećoj poziciji Gradske lige Leskovac.

 

Derbi 2016 - Turekovac 1:2 (0:2)

Derbi: S. Stanković, Veličković (od 50' Pavlović), A. Gligorijević, Stamenković (od 60' Milošević), Jović, M. Stanković (od 60' Stojanović), I. Kostić (od 60' D. Gligorijević), D. Kostić (od 50' Vasić), Pešić, Ilić.

Turekovac: Stojanović, P. Cekić, S. Cekić, Marjanović, Milenković, Pavlović, Ma. Cvetanović, Cvetković (od 89' Mi. Cvetanović), Stanković (od 59' Đ. Milošević), A. Milošević, Kocić

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading