PODRHTAVA JUG: Srpski selektor se vraća korenima - nakon Katara Piksi stiže u Niš! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.11.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Euforija pred start srpskog nacionalnog fudbalskog tima doseže tačke ključanja.

PODRHTAVA JUG: Srpski selektor se vraća korenima - nakon Katara Piksi stiže u Niš! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Puleni selektora Dragana Stojkovića Piksija u četvrtak 24. novembra na startu takmičenja u okviru "grupe G" ovogodišnje svetske fudbalske smotre odmeriće snage sa selekcijom Brazila čime će započeti kampanju od koje kompletna nacija ima velika očekivanja.

 

Istovremeno, na jugu Srbije u niškom naselju Pasi Poljana priprema se iznenađenje koje će svakako aktuelnom srpskom selektoru mnogo značiti.

Naime, Dragan Stojković je rođen 3. marta 1965. godine upravo na Pasi Poljani na kojoj je i načinio svoje prve fudbalske korake. Na lokalnom igralištu svoje mečeve kao domaćin igrao je lokalni klub Pobeda, ali gotovo pune tri decenije navedeni klub ne egzistira na srpskoj fudbalskoj mapi, a igralište je zaraslo u korov i teško se može na prvi pogled i ustanoviti da su na njemu nekada igrači trčali za "bubamarom". 

Ipak, neke stvari se menjaju.

U čast svoh slavnog sugrađanina, meštani Pasi Poljane, kao i aktuelno opštinsko rukovodstvo odlučili su da pokrenu akciju sređivanja navedenog igrališta. Tim povodom oglasio se i predsednik niške opštine Palilula Bratislav Vučković:

- Ovo je način da i Nišlije pokažu da su uz fudbalsku legendu i da ga bodre svim srcem. Inicijativu da se obnovi Piksijev teren sa koga je krenuo da osvaja fudbalski svet pokrenuo je meštanin Pasi Poljane i odbornik u Skupštini opštine Palilula Milivoje Milić. Organizovao je peticiju koju su do sada potpisali dve hiljade Nišlija.

 

Pored navedenog, u čast selektora koji je vratio veru u srpski reprezentativni fudbal pokrenuta je i akcija za formiranje kluba koji će nositi ime Dragana Stojkovića Piksija, a istovremeno je urađen i projekat novog stadiona na Pasi Poljani na kojem će FK "Dragan Stojković Piksi" igrati svoje mečeve.

 

Da podsetimo, Dragan Stojković Piksi je tokom svoje igračke karijere nastupao za niški Radnički, Crvenu zvezdu, Olimpik iz Marseja, Veronu i japansku Nagoju. U ekipi Nagoje je započeo i trenersku karijeru, a pre preuzimanja srpskog nacionalnog tima predvodio je i kineksi Guangdžou.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading