IZNENADIĆETE SE: Ovo je treći klub u Srbiji - stali su uz rame Crvenoj zvezdi i Partizanu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.11.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika kao naučna disciplina mnogo toga može da pokaže, ali neretko neke stvari i prikriva.

IZNENADIĆETE SE: Ovo je treći klub u Srbiji - stali su uz rame Crvenoj zvezdi i Partizanu!

Foto: Starsport

Navijači Partizana i Crvene zvezde

Jesenji deo fudbalske sezone 2022/23 privodi se kraju u svim rangovima najvažnije sporedne stvari u Srbiji. Kompletna sportska javnost okreće se predstojećoj svetskoj smotri fudbala koja startuje u nedelju 20. novembra.

 

Pre nego što se okrenemo pulenima selektora Dragana Stojkovića, interesantno je sagledati dešavanja u domaćem klupskom fudbalu, tj. ostvarenjima koja su klubovi ostvarili tokom prethodnih meseci u domaćim okvirima.

Beogradski Večiti rivali, očekivano su zauzeli liderske pozicije u elitnom rangu srpskog takmičenja, a istovremeno su Crvena zvezda i Partizan ekipe sa najviše postignutih golova tokom jeseni i imaju najbolji gol koeficijent.

Puleni trenera Miloša Milojevića postigli su ukupno 50 pogodaka, dok se mreža aktuelnog šampiona tresla svega sedam puta čime su crveno-beli nosioci i najboljeg gol koeficijenta u srpskom fudbalu +43. Partizan je na ovoj listi drugoplasirani +31 (46:15), a svakako je iznenađujuće koji klub u Srbiji zauzima poziciju iza srpskih fudbalskih velikan.

Upoređujući prva tri ranga srpskog fudbala, mesto iza crveno i crno-belih trenutno zauzima leskovačka Dubočica. Tim iz srpskog Mančestera trenutno zauzima treču poziciju u okviru Srpske lige Istok. U 14 odigranih mečeva postigli su 38, a primili 14 pogodaka, pa ostvarenim gol koeficijentom + 24 predstavljaju treći klub u Srbiji kada je ova kategorija u pitanju.

 

 

Tim iz Leskovca bi narednog proleća trebao da zaigra i na novom velelepnog fudbalskom zdanju, a svi u ovom delu Srbije se nadaju da će GFK Dubočica u dogledno vreme uspeti da se plasira i u elitni rang srpskog fudbala i da konačno igra i prvenstvene mečeve sa najboljim fudbalskim kolektivima ove zemlje.

- TOP 5 klubova Srbije na osnovu gol koeficijenta:

1. Crvena zvezda (Super liga Srbije) 50:7     +43

2. Partizan (Super liga Srbije) 46:15     +31

3. GFK Dubočica (Srpska liga Istok) 38:14     +24

4. RFK Grafičar (Prva liga Srbije) 44:21     +23

5. Smederevo 1924 (Srpska liga Zapad) 28:5     +23

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milhajlo

04.01.2023 21:22

Ma gde nalazite ove nazovi novinare. Pa ovi što igraju sa seoskim klubovima da tamo dišu nekome za vrat. Glupo da gluplje ne može da bude.