Bremer podržao i pohvalio vlast u Srbiji: Nisu samo u molitvi s građanima, već i preduzimaju mere!

Autor:

Hronika

05.05.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji su se u poslednja dva dana dogodila dva masovna ubistva u kojima je čak 17 osoba izgubilo život, a među njima je i devetoro dece. Ta vest je i u regionalnim i svetskim okvirima odjeknula kao bomba.

Bremer podržao i pohvalio vlast u Srbiji: Nisu samo u molitvi s građanima, već i preduzimaju mere!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ian Bremer, uticajni američki politikolog napisao na Tviteru, povodom novih mera koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić, da kada se dese ovakve tragedije, vlast u Srbiji nije samo u mislima i molitvi zajedno sa građanima, već nešto konkretno preduzima i radi.

Tu je pre svega mislio na mere države, koje je Vučić jutros najavio, a Vlada Srbije danas ekspresno i usvojila.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter

Tvit Iana Bremera

 

Jedna od mera je i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno pripremiti izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, kojima bi se pooštrili uslovi za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, a za one koji ne ispunjavaju pooštrene uslove biće predviđen obavezan otkup oružja. Ova mera se donosi kako bi se broj kratkog vatrenog oružja, u posedu pravnih i fizičkih lica, smanjio za devedeset procenata.

Izmenama Zakona o oružju i municiji biće predviđene obavezne provere lica kojima je dozvoljeno posedovanje oružja (uključujući i lovačko oružje), a koje bi podrazumevale obavljanje lekarskih, psihijatriskih i psiholoških pregleda, kao i obavezan test na psihoaktivne supstance. Ove provere biće vršene na šest meseci i na godinu dana.

O ostalim merama pročitajte ovde.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading