GROMOGLASAN APLAUZ ZA MIRU BANJAC: Raša Bukvić preneo pozdrave od naše slavne glumice, film koji je posvetio baki nagrađen OVACIJAMA!

Autor:

Zabava

23.02.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je svečano otvoren 52. FEST, a Raša Bukvić predstavio je publici svoj rediteljski prvenac!

GROMOGLASAN APLAUZ ZA MIRU BANJAC: Raša Bukvić preneo pozdrave od naše slavne glumice, film koji je posvetio baki nagrađen OVACIJAMA!

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Međunarodni filmski festival FEST, 52. po redu, svečano je otvoren u beogradskoj MTS dvorani. Crvenim tepihom prošetali su umetnički direktor festivala Jugoslav Pantelić u pratnji Vanje Vuksanović, producentkinje festivala, zatim glumci Ljubinka Klarić i Jovan Jovanović, koji su ujedno bili i voditelji programa, direktor CEBEF-a Damir Handanović sa suprugom Dubravkom Đedović Handanović, ministarkom rudarstva i energetike. Pred blicevima brojnih fotoreportera pozirala je i ekipa filma "Još jedan dan" na čelu sa Rašom Bukvićem, kome je ovo prva režija, a svečana ceremonija nije prošla bez čuvenog biznismena, producenta i bivšeg predsednika FK Crvena zvezda Dobrivoja Tanasijevića, poznatijeg kao Den Tana. 

Publiku je dobrom svirkom najpre zagrejala grupa Artan Lili, a zatim su se mnogobrojnim filmofilima obratili direkot FEST-a Jugoslav Pantelić, koji se osvrnio na ovogodišnji program festivala i Radivoje Raša Bukvić, kao predsednik ovogodišnjeg stručnog žirija koji će birati pobednika među 17 filmova u takmičarskoj selekciji. 

Republika

Foto: ATA Images

Pantelić i Žilnik

Čast da zvanično označi početak najznačajnjeg domaćeg filmskog festivala pripala je čuvenom reditelju Želimiru Žilniku, kome je uručena počasna nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Nakon kratkog osvrta na njegov rad u proteklih šest decenija, publici se obratio slavni reditelj. 

- Iskreno se zahvaljujem na nagradi. Ovo je festival sa najboljim repertoarom i najinteresantnijim filmova! Svojih šezdesetak filmova ne bih mogao da napravim bez fantastičnih saradnika, a za sve ove godine bilo ih je koliko i vas u ovoj sali - rekao je Žilnik, a zatim zaboravivši da označi početak festivala krenuo da silazi sa bine.

- Uzbudio sam se zbog nagrade - rekao je reditelj, pa konačno otvorio festival. 

Usledio je kratki igrani film Radivoja Raše Bukvića "Još jedan dan", koji je posvetio svojoj baki i u 15 minuta spakovao izuzetno emotivnu priču o njenoj borbi za svaki novi dan.

Republika

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Raša Bukvić

- Mira Banjac je bila moj prvi i jedini izbor za ovu ulogu i od njenog "da" je zavisilo snimanje filma - rekao je Bukvić uoči srpske premijere.

Ipak Mira Banjac nije prisustvovala svečanoj premijeri filma, ali je Bukvić preneo njene pozdrave publici nakon projekcije, što je izazvalo gromoglasan aplauz. 

Prve večeri festivala publika je imala priliku da pogleda film "Bartonova akademija" oskarovca Aleksandra Pejna.

Republika

Foto: ATA Images

Mira Banjac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading