PICA BEZ ČEKANJA: Spremite testo koje ne mora da naraste, obožavaćete ovaj RECEPT

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept za testo za picu "bez dizanja" je brza i laka opcija za one koji žele da zadovolje svoju želju za picom bez potrebe da čekaju da testo naraste.

PICA BEZ ČEKANJA: Spremite testo koje ne mora da naraste, obožavaćete ovaj RECEPT

Foto: Shutterstock

Napravljeno od jednostavnih sastojaka kao što su brašno za sve namene, kvasac, so, maslinovo ulje i topla voda, ovo testo se meša i razvija za samo nekoliko minuta. Ovo lako testo za picu je savršeno za užurbane nedelje ili kada želite da uživate u svežoj, domaćoj pici bez trošenja sati u kuhinji.

Dakle, zagrejte svoju rernu i spremite se da za kratko vreme uživate u ukusnoj, vrućoj i zadovoljavajućoj pici! Višenamensko brašno: Ovo je glavni sastojak testa koji obezbeđuje strukturu. Daje testu elastičnost i teksturu za "žvakanje". Obavezno koristite visokokvalitetno, nebeljeno višenamensko brašno za najbolje rezultate.

Foto: YouTube/Domaći Recepti

Testo za picu bez čekanja

Sastojci:

  • 130 mililitara vode
  • 1 pakovanje suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 310 grama brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika soli


Priprema:

Sipajte smešu u posudu za mikser. Dodajte u mešavinu kvasca, šolje brašna, maslinovo ulje i so. Mešajte nekoliko minuta dok se smesa ne sjedini. Postaće mekano i rastegljivo, a testo će se povući sa strane.

Podelite kuglu testa za picu na dve jednake polovine. Zatim zaokružite svako testo u glatku loptu. Vaše testo je spremno za upotrebu ili skladištenje.

Zatim na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na željenu debljinu. Ovaj recept za koru za picu će napraviti veliku picu ili čak i veću ako želite pice sa tankom korom. 
Kašikom nanesite svoj omiljeni sos i prelive na testo za picu sa kvascem. Zatim pecite u zagrejanoj rerni ili u peći za picu dok ne dobijete lepu hrskavu koricu.

Svež kvasac napomena: Proverite datum isteka da biste bili sigurni da je kvasac svež. Ovo je ključno da bi testo naraslo. Ako mešavina kvasca nije penasta na vrhu, možda je zastarela i moraćete da je odbacite i počnete ispočetka. Da bi kvasac ostao svež, možete ga čuvati u zamrzivaču ili frižideru. Ako se čuva u zamrzivaču, ostavite da se odmrzne 30 minuta pre upotrebe. Pecite na prethodno zagrejanom kamenu u vrućoj rerni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading