KOMEMORACIJA JAGOŠU MARKOVIĆU: Velikani srpskog glumišta pristigli da odaju POČAST legendi našeg filma (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

27.09.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolege i prijatelji stigli da se oproste od legendarnog reditelja!

KOMEMORACIJA JAGOŠU MARKOVIĆU: Velikani srpskog glumišta pristigli da odaju POČAST legendi našeg filma (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Кomemoracija povodom smrti legendarnog reditelja Jagoša Markovića, održava se danas, 27. septembra, u 11 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a velikani sprskog glumišta okupili su se kako bi mu odali počast.

Među prvima pojavio se Jagošev kolega i veliki prijatelj, reditelj Jug Radivojević, koji je u Narodno pozorište pristigao u pratnji supruge, glumice Milene Vasić, kojima su se ubrzo pridružili Dragan Bijelogrlić, Svetlana Ceca Bojković, Milan Caci Mihailović, Dejan Lutkić, Ivan Jevtović, Lena Bogdanović, Mira Adanja Polak, Nebojša Ilić...

Marković će biti sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, dok će sahrana biti održana pola sata kasnije u Aleji zaslužnih građana.

Podsećanja radi, Jagoš Marković, jedan od naših najistaknutijih režisera, preminuo je iznenada u snu u 58. godini života, a vest o njegovoj smrti rastužila je region, porodicu, prijatelje i brojne kolege. Rođen je u Podgorici 1965. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading