"SEDEO JE MOKAR ISPRED KUĆE I OTPRATIO ME" Poznati reditelj razgovarao sa Jagošem Markovićem dan pred njegovu SMRT!

Autor:

Zabava

23.09.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Liješević se oglasio povodom smrti prijatelja i kolege Jagoša Markovića!

"SEDEO JE MOKAR ISPRED KUĆE I OTPRATIO ME" Poznati reditelj razgovarao sa Jagošem Markovićem dan pred njegovu SMRT!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/FILIP KRAINČANIĆ

Smrt Jagoša Markovića, jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja, potresla je region. Brojni prijatelji se opraštaju od njega, a oglasio se i njegov kolega, reditelj Boris Liješević, koji je otkrio da se sa Jagošem čuo dan pred njegovu smrt.

Republika

Foto: Delfi

Boris Liješević

- Dan pre njegove smrti dugo smo razgovarali telefonom. Otpratio me na festival u Petrograd sa divnim ohrabrujućim SMS porukama i sa još divnijim porukama me dočekao... Sedeo je juče mokar na molu ispred kuće u Kostanjici i tražio da mu telefonom detaljno pričam kako je bilo u Petrogradu i kako je prošla predstava, kakav je teatar - naveo je on i dodao:

- Trebalo je da ide tamo na proleće sa "Urnebesnom tragedijom". Koliko se samo radovao odlasku u Aleksandrinski teatar. Rekao je da bi peške išao do tamo samo da vidi taj teatar i zaigra tamo. Preplavio me radošću. Tražio je sve slike i snimke. Poslednji video snimak koji sam mu poslao je sa groba svete Ksenije Petrogradske. Ona je obeležila naš poslednji kontakt. Posle svakog našeg razgovora osećao sam se kao da sam bio u nekom drugom divnom svetu punom muzike duhovnosti, boja, ukusa. Koliko pamtim divnih reči i događaja, još od mog prvog prijemnog za režiju, preko asistenture na "Maratonkama", "Dekameronu" novih razgovora, sve do ovog poslednjeg jučerašnjeg. Ne mogu da nađem reči da opišem Ljubav i podršku kojom si me obasipao. I ne treba. Ti znaš sve. A sada znaš jos više. Sada znaš sve. Sad si na izvoru svetlosti. Pred put u Rusiju sam te zamolio da se pomoliš za nas da sretno stignemo i sretno se vratimo. Rekao si ODMAH. BIĆE SVE DIVNO. Hvala ti za tu molitvu. Sve je bilo onako kako si rekao. Ljubim te. Bog neka te čuje i voli onako kako si i ti njega voleo divno, duboko, raskošno. Dočekaj nas gore sa tvojim najlepšim i najdivnijim osmehom. Niko ne zna kada je taj čas - rekao je Liješević za beogradske medije.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jagoš Marković

Kako su preneli mediji, Jagoš je u 58. godini života umro u kući u Boki Kotorskoj, a njegova porodica sumnja na infarkt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading