SAMOUVERENA TEYA DORA UOČI FINALA : Slaviću i ako ne pobedim!

Autor:

Zabava

11.05.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska predstavnica na Evroviziji Teya Dora nastupa u finalnoj večeri pod rednim 16.

SAMOUVERENA TEYA DORA UOČI FINALA : Slaviću i ako ne pobedim!

Foto: printscreen

Teya Dora

U subotu 11. maja, u 21 čas, na Prvom programu, u direktnom prenosu iz Malmea, pratićemo finale 68. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

 

Nakon uzbudljivih nastupa u polufinalima borba za prestižnu nagradu - trofej Evrovizije, nastavlja se u finalu, u kojem se takmiči 26 izvođača. Predstavnica Srbije Teja Dora sa numerom "Ramonda" nastupa u drugoj polovini finala pod rednim brojem 16. Teja Dora je za medije posle prolaska u finale otkrila da je sve moguće, pa čak i njena pobeda, te da će slaviti bez obzira na sve


- U slučaju da pobedim, ne znam šta ću, neću da razmišljam sada kako ću proslaviti. Mi ćemo svakako da proslavimo, šta god da se desi. Nemam neki ritual pred nastup, jedino pre nego što izađem imam svojih desetak minuta, kad sam sama u svlačionici, pričam sama sa sobom u glavi. Uglavnom u momentu odlučim šta ću da uradim, pretpostavljam da će tako biti i u subotu - rekla je ona, pa priznala koje zemlje su, prema njenom mišljenju, najbolje.
- Irska mi se dopada, dosta je promišljeno. Hrvatska podiže energiju cele arene, Ukrajina ima lepe vizuale i momente -
zaključila je Teja Dora za Kurir. 

Foto: RTS Printscreen, youtube.com/ Eurovision Song Contest, Profimedia, Shutterstock

 

S prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske. Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane velike petorke - Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a s njima i prošlogodišnji pobednik Švedska.
Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Ukrajine, Luksemburga, Holandije, Izraela, Litvanije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Norveške, Srbije, Finske, Portugala, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije i Austrije. Kladionice pokazuju da je favorit hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja, a za njim je izraelska predstavnica, dok je na trećem mestu Švajcarska. Četvrto mesto zauzima Irska, čiji nastup je izazvao mnoštvo komentara na društvenim mrežama zbog pentagrama na sceni, sveća, kostima i "kletve" u pesmi. Na petoj i šestoj poziciji na kladionici su Ukrajina i Francuska.

Foto: Youtube.com/printscreen/Eurovision Song Contest

 


Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije.
Direktan prenos finala "Pesme Evrovizije" možete pratiti od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beogradu 1 i preko multimedijalne platforme RTS, a komentator je Duška Vučinić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading