"MASOVNA UBISTVA SU ZGODNIJA NEGO SERIJSKA": Ubica iz Praga bio ODLIČAN STUDENT! Imao dozvolu za nošenje oružja, a evo kako je NAJAVIO POKOLJ NA MREŽAMA!

Autor:

Svet

22.12.2023

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

David Kozak (24) iz sela Hustounj blizu Praga pisao je da ga svi mrze i da on mrzi sve, te da ga je na zločin inspirisala ruska učenica Alina Afanaskinova koja je u školi u Brjansku nedavno ubila dvoje ljudi, nekoliko ranila a zatim izvršila samoubistvo

"MASOVNA UBISTVA SU ZGODNIJA NEGO SERIJSKA": Ubica iz Praga bio ODLIČAN STUDENT! Imao dozvolu za nošenje oružja, a evo kako je NAJAVIO POKOLJ NA MREŽAMA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, CHANNEL3/Printscreen

Češki student David Kozak (24) organizovao je i izvršio najgori masakr u istoriji te zemlje, ubivši na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta najmanje 15 osoba i ranivši još 30.

Kozak je, kako je istraga pokazala, pre pokolja isti najavio na društvenoj mreži Telegram, dodavši da će posle njega možda izvršiti samoubistvo. Kozaka je policija likvidirala kada je stajao na terasi najvišeg sprata fakulteta.

David Kozak (24) iz sela Hustounj blizu Praga pisao je da ga svi mrze i da on mrzi sve, te da ga je na zločin inspirisala ruska učenica Alina Afanaskinova koja je u školi u Brjansku nedavno ubila dvoje ljudi, nekoliko ranila a zatim izvršila samoubistvo.

Priznao je da je oduvek želeo da ubija, kao i da su masovna ubistva, kako je tvrdio, “zgodnija nego serijska”.

David Kozak bio je student Instituta za svetsku istoriju. Bio je angažovan student koji je dobio nagradu poljskog Instituta u Pragu za diplomski rad o revolucionarnim događajima 1846. godine u Krakovu i drugim delovima Poljske.

- Bio je odličan student sa diplomom. Ovo je bio užasan, ali dobro isplaniran akt - rekao je Martin Vondrašek, šef policije u Pragu.

Krivac za najgore masovno ubistvo u istoriji Češke imao je dozvolu za nošenje oružja, a do sada nikada nije došao u sukob sa zakonom.

Policija je saopštila da je David Kozak pre masakra na fakultetu ubio svog oca, a pre toga najverovatnije nasumično i jednu bebu sa ocem na ulici.

Policija je oko podneva dobila informaciju da David Kozak planira da oduzme sebi život, a zatim je našla ubijenog njegovog oca i pokrenula potragu za njim.

Tražen je u sporednoj zgradi fakulteta gde je imao predavanje, a ne u glavnoj u kojoj je kasnije i otvorio rafal na studente. Na kraju je, povređen u razmeni vatre sa policijom, izvršio samoubistvo.

Studenti su od četvrtka do ovog trenutka redom davali izjave policiji i na društvenim mrežama objavljuju ispovesti i svoja iskustva tokom najgoreg dana u njihovim životima.

Policija još nije saopštila identitet žrtava, ali je najverovatnije da su to studenti i predavači Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta u Pragu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading