POZVAO SAM MAJKU I DEVOJKU, REKAO DA IH VOLIM: Potresna ispovest studenta koji je usred ispita bio NA KORAK OD SMRTI, a evo kako ga je PROFESOR SPASIO!

Autor:

Svet

22.12.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slušaonica 309A bila je jedna od meta ubice Davida Kozaka, međutim zahvaljujući snalažljivosti profesora koji je bio u njoj, on nije mogao da uđe unutra

POZVAO SAM MAJKU I DEVOJKU, REKAO DA IH VOLIM: Potresna ispovest studenta koji je usred ispita bio NA KORAK OD SMRTI, a evo kako ga je PROFESOR SPASIO!

Foto: Michal CIZEK / AFP / Profimedia, twitter/printscreen/@musakayrak

Masakr u Pragu tokom kojeg je Čeh David Kozak usmrtio najmanje 15 a ranio više od 30 ljudi i dalje je tema broj jedan u svim svetskim medijima.

Ubica je zaustavljen u krvavom piru koji je mogao da odnese daleko više života. Studenti koji su preživeli horor na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta u centru grada svedočili su redom tokom večeri i jutra kroz šta su prolazili i koliko ih je malo delilo od toga da i oni postanu Davidove žrtve.

Republika

Foto: twitter/printscreen/@LoveWorld_Peopl

Neki studenti krili su se po simsovima

 

Jedan od njih, Jakob Vajsman, novinar i student iz Praga rekao je da je usred polaganja ispita iz albanskog jezika u slušaonici 309A začuo pucnje.

- Čuo sam ljude kako vrište. Pogledao sam u profesora, zaključao je vrata slušaonice. Postavio je improvizovanu barikadu. Stavljao je stolice i stolove. Zatim smo čuli lupanje na vratima. Ubica je došao do nas, proveravao je ima li koga unutra. Sledili smo se. Ostali smo u slušaonici više od sat vremena - rekao je Vajsman.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

 

On je trenutke kada je bio na korak od smrti iskoristio da pozove majku i devojku, kaže da ih voli i potraži pomoć.

- Pokušavao sam da im kažem da mi je život ugrožen. Nisam bio spreman za ovo, ko jeste? Potom se sve nekako smirilo, a onda je posle 30 minuta bilo još pucnjave. Dok nas je policija evakuisala, video sam krv po fakultetu - rekao je Vajsman.

Policija grada Praga potvrdila je da se ubica najviše kretao po spratu gde je bio Jakob Vajsman, odnosno vrzmao se oko slušaonice 309A u nadi da će unutra pronaći nove žrtve.

Ubica je pre krvavog pira svog oca lišio života, a kako se sumnja i pre toga je hladnokrvno, nekoliko dana ranije, ubio jednu bebu koja je šetala sa ocem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading