"RUSIJA JE SPREMNA ZA RAT" Lavrov nagovestio mogućnost skorog sukoba sa Zapadom

Autor:

Svet

13.05.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentar Lavrova dolazi nakon što je švedski premijer rekao da bi bio spreman da primi zapadno nuklearno oružje ako izbije rat.

"RUSIJA JE SPREMNA ZA RAT" Lavrov nagovestio mogućnost skorog sukoba sa Zapadom

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, izjavio je danas da ako Zapad želi da se bori za Ukrajinu na bojnom polju, Rusija je spremna za to.

- To je njihovo pravo. Ako žele da bude na bojnom polju, biće na bojnom polju - rekao je Lavrov u komentaru koje prenose ruske RIA Novosti.

Njegova izjava dolazi mesecima nakon što je francuski predsednik, Emanuel Makron, odbio da isključi mogućnost da bi zapadne trupe jednog dana mogle biti poslate u Ukrajinu, a pre nekoliko nedelja je rekao da bi mogao da pošalje trupe ako ruske snage probiju linije fronta.

Vladimir Putin je ranije ove godine upozorio da bi raspoređivanje NATO trupa u Ukrajini moglo dovesti do Trećeg svetskog rata.

Kremlj je takođe rekao da će se svaka zapadna oprema koju Kijev koristi za napade preko granice smatrati legitimnom metom, čak i ako se nalazi u trećoj zemlji, što dodatno podstiče strah od direktnog sukoba između NATO i Rusije.

Komentar Lavrova dolazi nakon što je švedski premijer rekao da bi bio spreman da primi zapadno nuklearno oružje ako izbije rat.

Nemački dokumenti koji su procureli takođe sugerišu da Berlin možda planira da uvede obaveznu vojnu službu za muškarce i žene od 18 godina.

Rat reči između Moskve i Zapada se pojačao dok su ruske trupe napale 30 gradova u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov nakon što su prošle nedelje pokrenule iznenadnu kopnenu ofanzivu preko granice.

Dobici Rusije su, međutim, skupi, jer Ukrajina tvrdi da je u nedelju poginulo ili povređeno 1.740 Putinovih vojnika u borbama, što je rekordan dnevni gubitak u ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading