INDIJA U ŽALOSTI: Raste broj stradalih u Mumbaju nakon pada bilborda (VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti proveravaju da li je vlasnik bilborda imao sve dozvole za postavku.

INDIJA U ŽALOSTI: Raste broj stradalih u Mumbaju nakon pada bilborda (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Rajanish Kakade

Broj poginulih u nesreći u indijskoj finansijskoj prestonici Mumbaju u kojoj se ogromni bilbord srušio usled naleta vetra i kiše porastao je danas na 14, saopštile su lokalne vlasti.

U nesreći su povređene 74 osobe, prenosi Rojters.

Incident se dogodio kada se bilbord visok više od 30 metara srušio na benzinsku pumpu na raskrsnici Čedanagar.

Prilikom pada, metalna konstrukcija bilborda pocepala je krovove nekoliko vozila koja su bila na pumpi.Mnogi ljudi ostali su zatrpani, a spasilačka operacija je nastavljena rano jutros.

Indijske Nacionalne snage za reagovanje na katastrofe (NDRF) isekle su gvozdene skele da bi izvukle zarobljene ljude, a zvaničnici su naložili istragu o incidentu na visokom nivou, prenosi agencija Sinhua.

Vlasti proveravaju da li je vlasnik bilborda imao sve dozvole za postavku.

- Bio sam tu kad je pao... Tu su bili automobili, motocikli, ljudi, svi su povređeni. Pomagali smo povređenima da se izvuku - ispričao je Svapnil Kupte za agenciju ANI, prenosi Telegraf.

Podsetimo, ostao je zapamćen incident sličan ovom, od pre deset godina, u kom na sreću, nije bilo žrtava, ali je bilo četvoro povređenih kada je baner 4,5 metara visine sa likom Kejt Mos pao na ulicu u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading