ČARLS POSETIO MUZEJ VAZDUHOPLOVSTVA: Britanski monarh razgovarao sa vojnim veteranom, pa opet žestoko ponizio Harija (VIDEO)

Autor:

Svet

13.05.2024

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj je sinu zvanično predao dužnog komandanta vazduhoplovnog centra.

ČARLS POSETIO MUZEJ VAZDUHOPLOVSTVA: Britanski monarh razgovarao sa vojnim veteranom, pa opet žestoko ponizio Harija (VIDEO)

Foto: YouTube/The Royal Family Channel/Printscreen

Britanski vladar, kralj Čarls III, potvrdio je da je izgubio čulo ukusa u vrlo emotivnom razgovoru sa jednom vojnim veteranom koji je zbog kancera testisa podvrgnut hemioterapiji.

Kako je preneo Daily Mail, britanski monarh koji ima 75 godina, posetio je Muzej vazduhoplovstva u Hempširu, danas popodne.

On je razgovarao sa Aronom Maplebekom, vojnim veteranom, koji je prošle godine podvrgnut hemioterapiji usled kancera testisa i tada je monarhu rekao da je izgubio čulo ukusa.

Britanski vladar mu je uzvratio da se isto dogodilo i njemu. Bakingemska palata još nije potvrdila detalje lečenja kralja Čarlsa III. Iz Palate nije saopšteno ni od koje vrste opake bolesti boluje vladar.

Ranije danas britanski kralj je helikopterom doputovao na specijalnu ceremoniju zajedno sa prestolonaslednikom, princem Vilijamom. Kralj je sinu zvanično predao dužnog komandanta Vazduhoplovnog centra. Tako je princ Vilijam i zvanično postao komandant Vazduhoplovne grupe u okviru koje se nalazi i jedinica njegovog brata princa Harija "Eskadron 662".

Podsećamo, princ Hari je služio u Avganistanu kao pilot helikoptera tipa Apač. On je trebalo da nastavi da leti u okviru kraljevskog vazduhoplovstva, ali je nakon napuštanja kraljevske porodice 2020. ostao i bez čina u vojsci.

Podsetimo, ekspert za kraljevsku porodicu, Tom Kvin, rekao za Miror, da odluka kralja Čarlsa da princu Hariju oduzme ulogu glavnog pukovnika Vojnog vazduhoplovstva je pravi "šamar u lice" sinu koji se uvek osećao marginalizovanim i to upravo bratu koga Hari vidi kao uzrok mnogih svojih problema.

Osim toga, to je "jasan pokazatelj Hariju da zaista više nije dobrodošao", istakao je Kvin.

On je rekao da su članovi kraljevske porodice znali da će ova objava zaista povrediti Harija, koji je bio u suzama kada je to čuo.

- Ali odlučili su da skinu rukavice i da Hari treba da shvati da kada izdaš porodicu, ne bežiš samo od stvari koje si mrzeo da radiš kao član kraljevske porodice. Takođe gubiš stvari koje si voleo - naglasio je Kvin.

Princ Hari se trenutno sa suprugom Megan Markl, američkom glumicom, nalazi u Nigeriji. Oni će na kratko doputovati večeras u London odakle će nastaviti put svog doma u Los Anđelelsu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading