JEDAN OD NAS BIO JE MAMAC, OSTALI SU BILI SPREMNI ZA BORBU: Studenti detaljno opisali kako su se organizovali da zaustave ubicu u Pragu! DA SE NAJEŽITE!

Autor:

Svet

22.12.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sležu se utisci posle užasa, studenti se polako javljaju sa svojim ispovestima na društvenim mrežama

JEDAN OD NAS BIO JE MAMAC, OSTALI SU BILI SPREMNI ZA BORBU: Studenti detaljno opisali kako su se organizovali da zaustave ubicu u Pragu! DA SE NAJEŽITE!

Foto: twitter/printscreen/@LoveWorld_Peopl

David Kozak

Stravičan masakr na fakultetu u Pragu, tokom kojeg je ubica David Kozak ubio najmanje 15 a ranio više od 30 ljudi, nikog u svetu nije ostavio ravnodušnim.

Studenti fakulteta Karlovog univerziteta opisali su medijima kako su se u slušaonicama organizovali da spreče dalji pokolj.

"Tiho smo se zatvorili u učionicu. Jedan od nas je bio mamac, a drugi su bili spremni da nasrnu na napadača", opisao je preživeli student.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

 

"Živeo sam dobro, ne želim da umrem, ali šta mogu da učinim? Srećno svima u zgradi. Čujemo ga kako puca na četvrtom spratu", napisao je jedan student u četvrtak uveče na društvenoj mreži X kada se pojavila informacija o napadu.

Studenti koji su s njim bili u učionici u napadu nisu povređeni.

 

 

"Tiho smo se zatvorili. Pravili smo plan, dogovarali se šta da uradimo i kako", opisao je.

Kasnije, kada je postalo jasno da je napadač ubio 15 ljudi, na X-u je napisao:

"Naše greške: Nismo se zabarikadirali odmah nakon što smo čuli pucnjavu. Nismo zvali policiju (malo mi je žao zbog toga, ali uglavnom smo se trudili da budemo tihi). Kad je potvrđeno pucanje, dogovorili smo plan napada na napadača. Jedan od nas je trebalo da namami napadača, dvojica da bace na njega sve što im je pri ruci, a treći je bio spreman s praćkom iz zasede. Od šest ljudi, jedan se prepao. Odlična statistika", ispričao je.

Češka vlada proglasila je 23. decembar danom žalosti. Motiv masovnog ubojstva još nije poznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading