KAD NAS JE POLICIJA SPASILA, VIDEO SAM KRV NA SVAKOM SPRATU: Ispovest studenta i profesora koji su preživeli MASAKR U PRAGU

Autor:

Svet

21.12.2023

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Student Jakob Vajcman deli svoje iskustvo

KAD NAS JE POLICIJA SPASILA, VIDEO SAM KRV NA SVAKOM SPRATU: Ispovest studenta i profesora koji su preživeli MASAKR U PRAGU

Foto: twitter/printscreen/@LoveWorld_Peopl

David Kozak

Postdiplomski student Jakob Vajcman (25) je ispričao za CNN svoje iskustvo koje je doživeo tokom napada u učionici sa svojim profesorom. On je opisao dramatične trenutke kada su čuli zvuke koji su ih uplašili i kako su se suočili sa potencijalnom opasnošću.

 

 


Borba za sigurnost

 



Vajcman je opisao kako su zajedno sa profesorom pokušali da se zaštite, zaključavajući vrata i postavljajući barikadu od učioničkog nameštaja.

Njihova odlučnost i hrabrost su došli do izražaja u trenucima kada su se suočili sa strahom od moguće opasnosti.

„Moj profesor je pokušao da zaključa vrata, ali nije uspelo“, rekao je Vajcman. Srećom, Veizman je konačno uspeo da zaključa vrata, rekao je. Nekoliko trenutaka kasnije, počeli su da guraju učionički nameštaj do vrata kako bi napravili barikadu.

Otprilike pet minuta nakon toga, neko je pokušao veoma nasilno da otvori vrata“, rekao je Vajcman. On veruje da je to možda bio strelac, ali ne zna sa sigurnošću.

„Nakon što sam napravio barikadu i zaključao vrata, sakrio sam se ispod stola i pripremao sam se za sve što bi moglo da se desi“, dodao je Vajcman. „Nisam znao da li će ući kroz vrata ili kroz prozor.


Nepredviđene okolnosti



Student je izrazio šok i nevericu zbog toga što se masovna pucnjava dogodila u Evropi, gde je živeo već 15 godina. Njegovo iznenađenje pokazuje koliko je ovakav događaj bio neočekivan i potresan za njega i sve prisutne.

„Mislite da se to nikada neće dogoditi“, rekao je. „Još uvek mnogo obrađujem.

Student je rekao da je policija na kraju stigla, pa je srušio barikadu da ih pusti unutra. Vajcman je rekao da je video krv na svakom spratu dok ga je policija pratila dole.
 



Vajcman je opisao svoju pripremljenost za svaku moguću situaciju, sakrivajući se ispod stola i pripremajući se za šta god da se desi. Njegova smirenost i snalažljivost su bile ključne u trenucima kada je sve bilo neizvesno.


Policija stiže u pomoć



Kao zaključak celog događaja, Vajcman je opisao dolazak policije i njihovu ulogu u osiguravanju sigurnosti. Njihova brza reakcija je bila od presudnog značaja, a Vajcman je bio svedok njihove hrabrosti i profesionalnosti.


Iskustvo studenta Jakoba Vajcmana je dramatično i inspirativno, pokazujući kako ljudi mogu da reaguju u kriznim situacijama. Njegova priča će ostati kao primer hrabrosti i odlučnosti u suočavanju sa neočekivanim izazovima.<

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading