SA OVAKVIM KOLIMA NEĆETE MOĆI NA OMILJENA GRČKA LETOVALIŠTA! Novi zakon stupio na snagu, tiče se 2 kategorije vozila

Autor:

Vesti

14.05.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz bezbednosnih razloga, električnim i hibridnim vozilima baterije ne smeju biti napunjene više od 40 odsto ukupnog kapaciteta.

SA OVAKVIM KOLIMA NEĆETE MOĆI NA OMILJENA GRČKA LETOVALIŠTA! Novi zakon stupio na snagu, tiče se 2 kategorije vozila

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

U Grčkoj je na snagu stupio novi zakon koji se odnosi na električna, hibridna i druga vozila na alternativna goriva kao što su tečni ili prirodni gas i koja koriste usluge trajekta ili brodova tokom putovanja.

U objavi Nikana.gr na društvenim mrežama i na sajtu Anek.gr se obaveštavaju vozači koji u Grčku putuju automobilom i koriste trajekte i brodove da je „na snagu je stupio novi zakon Ministarstva pomorstva i Obalske straže i odnosi se na električna i hibridna vozila, kao i vozila na koja koriste druga alternativna goriva, poput tečnog ili prirodnog gasa“.

Koji uslovi moraju biti ispunjeni da bi zakon bio ispoštovan?

Prema novom zakonu u Grčkoj:

iz bezbednosnih razloga, električnim i hibridnim vozilima baterije ne smeju biti napunjene više od 40 odsto ukupnog kapaciteta, uz obavezno vršenje kontrole temperature, a punjenje baterije na brodu ili trajektu je zabranjeno

Vozačima nije jasno kako će izgledati provera

Uz objavu se nižu komentari među kojima su vozači napisali da im nije jasno kako će to da funkcioniše, dok pojedinci tvrde da je „ovaj propis baš opterećujući“.

- Kako će utvrditi koliko gasa ima u boci...? Na Tasosu je gas bio znatno skuplji nego na kopnu, i ovo je razlog... – navodi vozač automobila na gas iz Srbije.

- Sigurno će pre ulaska na trajektu dve kolone da mere zapreminu gasa i baterije -pretpostavlja čitalac iz Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading