NOLE SAZNAO PRVOG PROTIVNIKA: Evo KO ČEKA Đokovića u Indijan Velsu!

Autor:

Sport

07.03.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekanju je došao kraj.

NOLE SAZNAO PRVOG PROTIVNIKA: Evo KO ČEKA Đokovića u Indijan Velsu!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, saznao je ime svog prvog protivnika na prestižnom turniru u Indijan Velsu.

Australijski teniser Aleksandar Vukić uspeo je da se plasira u drugo kolo pobedivši Japanca Šintara Močizukija rezultatom 7:6, 7:6.

 

 

Sledeći izazov za Vukića biće susret sa najboljim teniserom planete, Novakom Đokovićem. Ovo će biti prvi put u poslednjih pet godina da Novak učestvuje na ovom turniru,  gde je poslednji put igrao 2019. godine.


Novak Đoković, trenutno najbolji teniser sveta, vraća se na scenu Indijan Velsa, gde će se takmičiti na prvom Mastersu sezone.

Ovaj turnir, koji traje od 3. do 17. marta, predstavlja značajan događaj u teniskom kalendaru. Nakon petogodišnje pauze od takmičenja na ovom turniru, Novak će imati priliku da se ponovo oproba na terenima Indijan Velsa, gde će mu prvi izazov biti susret sa Aleksandrom Vukićem.

Podsetimo, Novak Đoković napada šestu titulu na mastersu u Indijan Velsu! Najbolji teniser sveta osvojio je ukupno 40 mastersa, 24 grend slema i igrao nebrojeno finala, a istorija je htela da upravo turnir u kalifornijskoj pustinji ostane ispisan zlatnom slovima kao prvo veliko finale koje je igrao i to protiv Rafaela Nadala sa kojim ima najduže rivalstvo u tenisu.

Naime, srpski as je te 2007. godine prvi put stigao do finale nekog od velikih turnira, ali je Španac bio bolji sa 6:2, 7:5. Interesantno, trofeje Noletu i Rafi uručio je proslavljeni nemački as Boris Beker, koji je od 2013. do 2016. bio Đokovićev prvi trener. Tada je Novak prvi put imao priliku da se obrati publici posle nekog turnira, a to je uradio veoma emotivnim rečima koje se i danas prepričavaju na pomen njega, Indijan Velsa i Bekera.

- Pre svega, moram da kažem da sam veoma uzbuđen što je ovo moj prvi veliki govor. Ne mogu da opišem osećaj i velika je čast dobiti trofej od velike legende Borisa Bekera. Znate, kada sam bio mali i kada mi je majka davala mleko, gledao sam Borisa kako osvaja Vimbldon, a sada mi daje trofej - rekao je tada Đoković u šaljivom tonu i uz osmeh.

Nadamo se da će Nole ove godine pionovo podići trofej namenjen pobedniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading