AUSTRALIJAN OPEN=PAKAO! NEHUMANI USLOVI, OČAJNA ORGANIZACIJA! Nije POŠTEĐEN ni Novak Đoković!

Autor:

Sport

16.01.2024

10:10 >> 10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi gren slem sezone izazvao je mnogo problema teniserima.

AUSTRALIJAN OPEN=PAKAO! NEHUMANI USLOVI, OČAJNA ORGANIZACIJA! Nije POŠTEĐEN ni Novak Đoković!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Australijan open je jedan od najprestižnijih turnira na svetu, ali čini se da su organizatori u velikim problemima.

Naime, velike su vrućine u Melburnu, ali čini se da to čelne ljude takmičenja ne dotiče baš previše, a igrači se osećaju kao da su prepušteni "sami sebi".

Jedan od tenisera koji se žalio na organizaciju je Danil Medvedev

Nakon osvojenog seta u meču sa Terensom Atmanom, Rus je seo u stolicu i prosto pobesneo jer nije postojala hladna voda za njega da se osveži.

- Tražio sam hladnu vodu, ne hladno pivo! Mučimo se na 30 stepeni, a oni nemaju odgovarajuću vodu. Ovo je gren slem, neverovatno! - rekao je vidno nezadovoljni Medvedev.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

Medvedev je na kraju prošao u narednu rundu nakon što mu je Atman predao meč pri rezultatu 2:1 (5:7, 6:2, 6:4, 1:0) za trećeg nosioca.

Objasnio je nakon meča probleme oko vode.

- Tokom ovakvog meča, izuzetno je bitno da se pravilno hidrirate. I pored moje molbe da mi bude dostupna nehlađena voda, oni su mi doneli ledenu. Kad sam tražio od sudije da mi donese topliju vodu, oni su mi doneli vrelu! Kako onda dalje, a da se ne obratite supervizoru i požalite se!? - rekao je Medvedev.

Nije jedino danilu smetala vrućina.

Britanski teniser Džek Drejper dobio je meč protiv Markosa Girona na Australijan openu u pet setova (6:4 3:6 4:6 6:0 6:2), ali se toliko iscrpeo da je na kraju morao da povraća!

Nisu pomenuti teniseri proveli ni toliko dugo vremena na terenu, samo tri sata i 17 minuta. Međutim, 21-godišnjem Britancu pripala je muka. Verovatno zbog vrućine, jer su igrali na 30 stepeni.

Čim se Drejper pozdravio sa rivalom na mreži, potrčao je kao svojoj klupi, prišao kanti za smeće i ispovraćao se!

Publika je bila u čudu, mnogi su se i zabrinuli za Drejperovo zdravlje, ali su ubrzo shvatili da se oporavlja i da mu je bolje. U drugoj rundi ga čeka Tomi Pol, 14. igrač sveta.

 

 

Nije ni Novak Đoković prošao sjajno. Naime, Noletov trening u utorak održan je po najvećem i suncu i na temperaturi od preko 30 stepeni. Reklo bi se da su u pitanju nehumani uslovi u kojima je Đoković trenirao pred duel sa ljubimcem domaće publike.

Ostaje nada da se niko neće onesvestiti na terenu ili doživeti neke teže posledice.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji gren slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji.

Što se muškog singla tiče, Srbiju su predstavljali Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, ali su sada već u konkurenciji ostali samo Nole i Miša.

Svi pomenuti, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading