ĐOKOVIĆ I SEDAM PATULJAKA: Novaku protivnici u Torinu nisu ni do kolena

Autor:

Sport

10.11.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rivali u grupi, pa i generalno na Završnom mastersu, nedorasli Noletu po broju titula, nedelja na teniskom tronu i u međusobnim duelima.

ĐOKOVIĆ I SEDAM PATULJAKA: Novaku protivnici u Torinu nisu ni do kolena

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković kreće u nedelju (21.00) po rekordnu sedmu titulu na Završnom mastersu u Torinu. Nole će igrati u Zelenoj grupi, u kojoj ga prvi meč očekuje protiv mladog Danca Holgera Runea, dok su mu preostala dva rivala Janik Siner i Stefanos Cicipas. U drugoj Crvenoj grupi snage će odmeriti drugi reket sveta Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Aleksander Zverev.

Gledajući učinak preostale sedmorice tenisera na Završnom mastersu, generalno u karijerama i međusobni skor protiv srpskog asa, s pravom se može reći da će to biti borba Đokovića surovog i sedam patuljaka. Naime, Novak u Torino dolazi sa šest titula na završnim mastersima i ide po rekordnu sedmu, dok mu jedna pobeda u grupi nedostaje da uzme 200 bodova i ostane prvi na teniskom tronu na kraju 2023. S druge strane, preostala sedmorica tenisera zajedno imaju četiri trofeja sa ATP finala, od toga Zverev dva i Cicipas i Medvedev po jedan.

Foto: Tanjug/AP

Prva prepreka: Đoković i Rune

Novak u Torino dolazi u 399. nedelji na vrhu ATP liste, dok ostali zajedno imaju 52, Alkaraz ima 36 i Medvedev 16. I međusobni skor govori da Nole i te kako zna da igra protiv svih rivala u Zelenoj grupi, pa i svih koji su na turniru jer protiv petorice ima bolji učinak, a sa dvojicom je izjednačen. Tako sa Runeom ima 2-2 i u boljem je raspoloženju jer je dobio Danca u nedavnom četvrtfinalu mastersa u Parizu. Đoković protiv Sinera ima sve tri pobede u međusobnim duelima, dok je Cicipasa savladao čak 11 puta uz samo dva poraza. Slična je priča i protiv preostale četvorice. Samo Alkaraz može da se pohvali da je izjednačen s Novakom (2-2), protiv Medvedeva ima skor 10-5, Rubljova 5-1, a Zvereva 8-4.


Sve ovo nedvosmisleno nagoveštava da Đoković ne bi trebalo da ima problema protiv svih protivnika, a to u razgovoru za Srpski telegraf potvrđuje i srpski teniski trener Dejan Kojić.
Republika

Foto: Privatna arhiva

Dejan Kojić

- Novak će lagano biti prvi u svojoj grupi, ne očekujem nikakve probleme protiv Runea, Sinera i Cicipasa. Tu šansu koju je dobio lakšim žrebom Nole ne sme da propusti, već da izdominira. Druga grupa je mnogo teža, ali ko god da prođe u polufinale neće imati šta da traži protiv jako motivisanog i fokusiranog Novaka. Naš as će udariti svoj pečat u Torinu i po ko zna koji put postaviti nedostižan rekord - rekao je Kojić, pa nastavio:

- Biće zanimljivo videti koliko su momci spremni za spektakularne mečeve u drugoj grupi. Od Alkaraza očekujem da bude fokusiran, a od Medvedeva da zablista. Voleo bih da Srbina i Rusa gledam u finalu. S druge strane, Zverev i Rubljov tu nemaju šta da traže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading