ĐOKOVIĆ NEUNIŠTIVI KRŠI ZAKONE FIZIKE: Novak je već nadmašio sve prognoze

Autor:

Sport

07.11.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole u 37. godini ostavlja u čudu protivnike, ali i sve koji su mu pre pet godina predvideli gde će biti u 2023.

ĐOKOVIĆ NEUNIŠTIVI KRŠI ZAKONE FIZIKE: Novak je već nadmašio sve prognoze

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je neuništiv! Srbin iz meča u meč i iz turnira u turnir dokazuje da mu nema ravnog u aktuelnom tenisu, a, sva je prilika, ni u istoriji. Nole je osvajanjem mastersa u Parizu, rekordnog 40. mastersa i 97. titule u karijeri, potvrdio da igra jednu od najboljih sezona u karijeri iako je uveliko zagazio u 37. godinu. Priliku za novi trofej Novak će imati na Završnom mastersu sezone, gde će igrati najbolja osmorica tenisera u 2023. Naš as će braniti pehar i jurišati po rekordan osmi trofej, koliko ih niko nije osvojio ni u singlu ni u dublu.

Foto: Tanjug/AP

 

I upravo tu dolazimo do jednog od argumenata da Nole krši zakone fizike - on će biti devet godina stariji od prvog sledećeg tenisera koji će igrati u Torinu, a čak 16 od Karlosa Alkaraza, s kojim vodi bitku za prvo mesto ATP liste na kraju godine. Odnosno, kojeg će evidentno ostaviti iza sebe s obzirom na to da mu je potrebna samo jedna pobeda u grupi, pa da i matematički 20. novembra započne jubilarnu 400. nedelju na tronu muškog tenisa i godinu završi kao broj jedan.


Zato se svi pitaju koliko će Đoković još vladati. Njegovi savremenici pokušavaju da daju odgovor, a kakav problem imaju s prognozama najbolje svedoče reči Francuza Luke Puja.

- Đoković ima 36 godina, igrao je sva četiri grend slem finala ove godine, osvojio je tri trofeja i u 2023. ima skor 51-5! Novak je prošao sredinu tridesetih, ali on uopšte ne izgleda kao neko ko je završio posao. Čovek ima 19-20 godina karijere, 97 titula i još uvek je gladan trofeja i, što je najvažnije, neverovatno izgleda sveže na terenu. Ne znam koliko će još moći ovako da igra, dve-tri-četiri ili više godina. Njegova strast prema tenisu mu to omogućava, on se žrtvuje na najvišem mogućem nivou i ako tako nastavi, moći će da igra još mnogo dugo - rekao je Puj.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Puj i Đoković

On je tako samo potvrdio da je Novakovu dugovečnost nemoguće predvideti, a ko to pokuša, postane šarlatan. Upravo to se desilo engleskim medijima, koji su pre pet godina dali sebi slobodu da prognoziraju kako će izgledati ATP lista 2023. Oni su uglavnom potcenili Đokovića i nisu ga videli među prva četiri, a ima i onih koji Noleta nisu svrstali ni u top 10.

Upravo to je uradio novinar Sajmon Brigs. On je rekao da će najbolji biti Denis Šapovalov (trenutno je 102. na svetu), drugi Hjung Čung (1.095), a slede Stefanos Cicipas (6), Marin Čilić (663), Džek Sok (ne igra više tenis), Karen Hačanov (15), Nik Kirjos (bez renkinga), Dominik Tim (95), Kajl Edmund (535) i Aleksander Zverev (8). Kod Čarli Eklšer na listi je Novak šesti (najbolji je Zverev), a kod Viki Hodžs na listi peti (Zverev na broju jedan).

Foto: Tanjug/AP

Prognozirali mu da će biti bolji od Novaka u 2023: Zverev

Podsetimo, mediji u Engleskoj nisu prvi put pogrešili 2018. u prognozama gde će Novak biti za pet godina. Oni su i 2013. predviđali da će 2018. on biti tek peti, a Đoković je godinu, uprkos problemima zbog povrede i operacije lakta, završio kao broj jedan. Englezi su prognozirali da će vladati Grigor Dimitrov (bio je na mestu 19), a da će ga pratiti Benoa Per (52), Endi Mari (260), Miloš Raonić (18), Kei Nišikori (9), Bernard Tomić (83), Ernest Gulbis (95), Jerži Janovič (bez ranga) i Džek Sok (106).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading